Turkey And The World Doç. Dr. Sedat Laçiner  - Kitap

Turkey And The World

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x20
Sayfa:
446
Barkod:
9799756698081
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
450,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
A Complete Bibliography of Turkey and the Turks in English:
Siyaset bilimi uzmanı Dr. Sedat Laçiner’in hazırladığı bu çalışma, Osmanlı İmparatorluğu, Türkiye ve genel olarak Türkler üzerine yapılmış bir bibliyografya çalışmasıdır. Bu alanlarda İngilizcede 2001 yılına kadar yazılmış tüm kitap, kitap bölümleri, bilimsel dergi makaleleri, tezler ve hatta bazı seçilmiş gazete makalelerini kapsamaktadır.
Çalışmada yer alan tüm eserler Osmanlı ve Cumhuriyet Tarihi, Politika, Milliyetçilik, Din, Dış Politika, Siyaset, Ekonomi ve Hukuk ana başlıkları altında sınıflandırılmıştır. Bu bibliyografyada sözlükler ve diğer bibliyografyaların listesini de içeren 5000’den fazla giriş bulunuyor.
Bu bibliyografyanın ilk amacı Türkiye üzerine yapılmış doğru-yanlış, taraflı-tarafsız bütün “bilimsel” çalışmaları bir araya toplamak, böylece yanlışların yanında doğrulara da bir şans vermektir. Ayrıca kitapta bu alandaki çalışmaların konulara göre sınıflandırılmış olması araştırmacılar için aylar ile ifade edilebilecek bir sürenin tasarruf edilmesini sağlar. Bu çalışmada Türkiye ve Türkler üzerine çalışan yazarların ilk çalışmalarından son çalışmalarına kadar, tarih sırasına göre bütün yaptığı çalışmaları bulabilir; böylece hem literatürdeki boşlukları daha iyi görebilir hem de bir yazarın nereden nereye geldiği konusunda bilgi sahibi olabilirsiniz.
Sedat Laçiner’in bibliyografyası dış dünyanın Türkiye hakkında ne düşündüğü konusunda adeta bir harita sunuyor; böylece okur, dünyanın Türkiye hakkında en çok hangi konularda odaklandığını görme imkanı buluyor.
Kitapla İlgili Kategoriler