İhale Hukukunda İhalenin İptali ve Sözleşmenin Feshi Atilla İnan, A. Uğur Cebeci  - Kitap

İhale Hukukunda İhalenin İptali ve Sözleşmenin Feshi

2. Baskı, 
Haziran 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
64
Barkod:
9786058044043
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kamu ihaleleri, istekliler dışında toplumunda dikkatini üzerinde toplayan konulardır. İhalelerin objektif şekilde yapılması ve uygulaması birçok sorunu başlangıçta önleme olanağı sağlar. Devlete ve yönetime olan güveni sürdürür. Bu arada ihalenin iptali de kamuya güven açısından önem taşımaktadır. Toplumda güven duygularının azalması karşısında, idare tarafından haklı nedenlerle ihalenin yapılmasından vazgeçilmesi durumunda insanlar kolaylıkla " idarenin istediği kimseye ihale verilemeyince ihalenin iptali yoluna gittiler" şeklinde yorumlar yapılabilmektedir. Böyle bir yoruma gidilebilmesi açısından en fazla zarar gören kamu olduğu için açıklık ilkesi içerisinde her idari işlemde olduğu gibi ihalenin iptali işlemleri de yargıya taşınabilmektedir.
Bir yasa değişikliği ile idari kararlarlar ihalenin iptali yoluna gidilmesi halinde önceleri Kamu İhale Kurumuna itirazen şikayet yoluna başvurmak mümkünken daha sonra doğrudan yargıya başvurma olanağı sağlanmıştır. Böylelikle sorunların daha kısa zamanda çözümlenmesi olanağı sağlandığı gibi tarafsız ve bağımsız mahkemeler aracılığıyla toplumun güveninin korunması sağlanmıştır. Kuşkusuz Devlet İhale Kanununa tabi konularda Kamu İhale Kurumuna başvuru gerekmediğinden böylelikle ihalenin iptali konusunda kanun önünde eşitlik ilkesinin gerekleri de yerine getirilmiş bulunmaktadır.
Eser iki bölümden oluşmakta olup birinci bölüm Kamu İhale kanununa göre ihalenin iptaline ikinci bölüm ise Devlet ihale kanuna göre ihalenin iptali konusuna ayrılmış.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu İhale Kanununa Göre İhalenin İptali ve Sonuçları
.
İhalenin İptali İle İlgili Örnek Kamu İhale Kurulu Kararları (Soru ve Cevaplı)
.
Devlet İhale Kanununa Göre İhalenin İptali Kararları