Yönetişimin Kurumsallaşma Üzerine Etkileri AB Ülkeleri ve Türkiye Örneği Emine Çeliksoy  - Kitap

Yönetişimin Kurumsallaşma Üzerine Etkileri

AB Ülkeleri ve Türkiye Örneği

1. Baskı, 
Haziran 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
238
Barkod:
9786257911849
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
95,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Örgütler birbirlerinin yapılarını, stratejilerini ve kültürlerini kopya etmekte, diğer örgütlerin davranışlarını benimsemektedir (DiMaggio, Powell, 1983). Bu bağlamda kamu yönetimleri de alandaki diğer birçok örgüt gibi kurumsallaşma sürecinden etkilenmektedir. Uluslararası sistemde kamu yönetimleri gitgide birbirine yapı-süreç ve uygulamaları bakımından eşbiçimli hâle gelmektedir. Kamu yönetimlerinin kurumsallaşmasında yönetişim ilkelerine paralel olarak yapılan hukuki düzenlemeler ile farklı ülke kamu yönetimleri arasında eşbiçimlilikler yaşanmaktadır. Yönetişime geçiş süreci de bu noktada değerlendirilmelidir. Yönetişim uygulamaları ile kamu yönetimleri, yapı-süreç ve uygulamaları bakımından eşbiçimli hâle gelmektedir.
Çalışma da yönetişimin kurumsallaşmaya doğrudan ve dolaylı biçimde nasıl etki ettiği, bu etki ile ortaya çıkan benzer yapıların genellenebilir bir nitelik taşıyıp taşımadığı, Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye bağlamında araştırılmış.
Araştırmanın Amacı, yönetişimin belirleyici bir faktör olarak kurumsallaşma üzerindeki etkisini Avrupa Birliği ülkeleri ve Türkiye için analiz etmek ve bu etkiyi kamu yönetimi açısından değerlendirmektir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kamu Yönetiminin Doğuşu, Geleneksel Kamu Yönetimi
.
Türk Kamu Yönetimi'nde İdari Reformların Tarihi Gelişimi
.
Paradigma Değişimi: İdari Reformdan Devlet Reformuna Geçiş
.
Kurumsallaşma – Yönetişim Etkileşimi ve Türkiye'de Kamu Yönetimi'n de Kurumsallaşma
.
Yönetişimin Kurumsallaşma Üzerine Etkisini Ele Alan Ampirik Bir Araştırma