Turizmde Vergi Uygulamaları Cem Arslan, Ferit Öz  - Kitap

Turizmde Vergi Uygulamaları

1. Baskı, 
Ocak 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
310
Barkod:
9786058791268
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Turizm işletmeleri ülke ekonomisine yüksek katma değer sağlayan ve cari açık konusunda ekonomiyi olumlu yönde etkileyen birimlerdir. Bu işletmelerin vergi mevzuatını, uygulamalarını ve özellikli durumları yakından takip etmeleri gerekmektedir.
Bu noktadan hareketle hazırlanan kitap, mevzuatta yer alan ve turizm işletmelerini ilgilendiren hususları sistematik şekilde bir araya toplamak ve turizm sektöründe yer alan tüm kişi ve işletmelerin durumlarına açıklık getirmek amacını taşımaktadır.
Kitapta mevzuata yer verilmekle beraber ağırlıklı olarak; turizm sektöründe faaliyet gösteren seyahat acenteleri ve oteller gibi kurumlar yanında devre mülk/devre tatil satışı yapanlar, rezidans kiralayanlar, rehberler vb. kişilere yönelik vergisel hususlar örneklerle açıklanmıştır.
Bu bağlamda kitap, güncel bir uygulama rehberi olma özelliği taşımaktadır. Yayın olarak da sektörün tamamındaki unsurları ve işlemleri kapsayan ilk ve tek çalışma olma noktasındadır. Ayrıca kitap, tümüyle örnek olaylara dayandırılması sayesinde vergi konusunda bilgi sahibi muhasebeci ve mali müşavirler dışında; otel ve seyahat acentelerinin sahipleri, yöneticiler, çalışanlar ve tedarikçiler gibi sektördeki tüm aktörler tarafından rahatlıkla okunabilecek pratik bir başvuru kitabı özelliğini taşımaktadır.
(Önsöz'den)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Oteller
.
Seyahat Acenteleri
.
Devre Mülk ve Devre Tatil Satışları
.
Günlük ve Haftalık Gayrimenkul Kiralamaları
.
Sağlık Turizmi (Hastaneler)