İçtihatlarla Uygulamada Dernekler Hukuku Hüseyin Günay  - Kitap
İçtihatlarla Uygulamada

Dernekler Hukuku

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
816
Barkod:
9786051467047
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma da Kişiler Hukuku içerisinde yer alan ve sivil toplum kuruluşu olan tüzel kişi olarak derneklerin kuruluşu, tüzüğü, üyeleri, organları, faaliyetleri, sona ermesi ve denetimi ile dernek çeşitleri, üst ve alt kuruluşları hakkında genel nitelikteki bilgilere yer verilmiştir.
Ayrıca uygulamada Dernekler Hukuku alanında oluşan uyuşmazlıkların neler olduğu, ne tür dernek davalarının açıldığı, davalarda hangi yargılama usulünün uygulanacağı, bu davalarda taraf sıfatının bulunup bulunmadığının neye göre belirleneceği konularına yer verilerek çözüm önerileri güncel içtihatlarla desteklenmiştir. Yine karar örnekleri ile uygulamada sık kullanılan belge örneklerine yer verilmiştir. Derneklerle ilgili olan hemen herkesin ilk başta yanında bulunması gereken dernekler mevzuatına kitabın son bölümünde yer verilerek emek ve zaman tasarrufu ile kullanım kolaylığı hedeflenmiştir.
Kitabın başta hakim, savcı ve avukatlar olmak üzere Dernekler Hukuku ile ilgili tüm uygulayıcılara yönelik olarak pratik bilgiler içermesine önem verilmiştir. Bunun yanında derneklerle ilgili problemi olanların aradıkları cevapları bulmalarına yardımcı olacak bilgiler içermektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Dernek Tüzel Kişiliği
.
Dernek Davalarında Yargılama Usulü
.
Uygulamada Dernek Davaları
.
Uygulamadan Örnekler
.
Derneklerle İlgili Mevzuat