Devlet Muhasebesi ve 5018 Sayılı KMYKK Teori – Uygulama Mustafa Karadeniz, Mehmet İpek  - Kitap

Devlet Muhasebesi ve 5018 Sayılı KMYKK

Teori – Uygulama

2. Baskı, 
Ekim 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
0
Barkod:
9786258136296
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
470,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma Devlet Bütçesi ve Devlet Muhasebesi olmak üzere iki kısımdan oluşmaktadır.
Birinci kısım Devlet Bütçe Teorisi, Türkiye'de Merkezi Yönetim Bütçe Süreci ve Bütçenin Denetimi ve Kapatılması bölümlerinden oluşmaktadır.
İkinci Kısmı ise dört bölümden oluşan bu çalışmanın; birinci bölümünde devlet muhasebesi sistemine, ikinci bölümünde yevmiye sistemi, belge ve kayıt düzenine, üçüncü bölümünde merkezi yönetim kapsamındaki kamu idareleri muhasebesinde çalışan hesaplar işlemleri ile örnek çözümlerine ve dördüncü bölümünde ise dönem sonu işlemleri ve yönetim dönemine yer verilmiştir.
Muhasebe sisteminin; karar, kontrol ve hesap verme süreçlerinin etkili çalışmasını sağlayacak ve mali raporların düzenlenmesi ile kesin hesabın çıkarılmasına temel olacak şekilde kurulup yürütüleceği 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanununda belirtilmiştir.
Eserimizin ilk kısımda devlet bütçesi önce teorik olarak değerlendirilmiştir. Daha sonra 2022 yılı itibariyle yapılan bütün güncel değişikliklerle birlikte uygulama yönü ele alınmıştır. Daha sonra yine devlet muhasebe sistemi önce teorik olarak ele alınmış daha sonra tüm uygulama örnekleri esere aktarılmıştır. Bu şekilde devlet bütçesi ve devlet muhasebe sistemi disiplinleri bir bütün hâlinde aktarılmaya çalışılmıştır.
Aynı zamanda bu kitap yalın içeriği ile iç denetçilik, mali hizmetler uzmanlığı, defterdarlık uzmanlığı gibi sınavlara ve eğitimlere katkısı olması amacı ile hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Devlet Bütçesi
.
Devlet Muhasebesi