Zaman Yönetimi Ferhat Sayım  - Kitap

Zaman Yönetimi

2. Baskı, 
Ekim 2009
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
136
Barkod:
9789944770217
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Zaman bazıları için sınırlı bir yaşamı ifade eder. Sınırlı yaşamda insan ne ister? Birçok şey ister ama özünde mutlu olmak ister. Mutluluk herkese göre farklı anlamlar taşır. Çetin Altan'ın mutluluk tarifi bana göre en anlamlısıdır: “Mutluluk zamanı unutmaktır sevdiğin insanla” der yazar. Bazı insanlar mutluluğu büyük beklentiler ardında yaşayacağını sanır; bazı insanlar da ona zevk veren her şeyden keyif alabilir. Kitaplarda yazan ya da seminerlerde söylenen “mutluluk küçük şeylerde gizlidir” sözü gerçekten çok anlamlıdır ancak bu sözün farkına varabilmiş kişi sayısı maalesef çok değildir. Yaşamın keyfi küçük ayrıntılarda gizlidir aslında. Siz o ayrıntıları yakalıyorsanız çok şanslısınız. Çünkü mutlusunuz.
Bunun ötesi var mı? Yaşamdan keyif almak zamanı iyi yönetmekten geçer. Zamanı daha verimli kullanmak isteyen herkes zaman yönetiminin tekniklerini öğrenerek ve uygulayarak zamanını yönetebilir. Bu doğuştan kazanılmış bir yetenek değil, öğrenilebilir ve geliştirilebilir bir sistemdir. Zaman yönetimi sadece iş hayatınızla ya da sadece özel hayatınızla ilgili olayları değil hem özel hem de iş hayatınızdaki olayları birlikte ele alır ve dengede tutar. Bu sayede hayatınızın her alanında üretkenliğiniz artar.
Şunu asla unutmayın; “yapıyorum“ eylemi “istiyorum” eyleminden çok daha önemlidir. “Her ne kadar istemek yapmanın yarısıdır” dense de bazen hayatımız sadece istemekle geçer. Dolayısıyla öğrendiklerinizi uygulamadığınız sürece olumlu bir sonuç alamazsınız. Bildiklerinizi kendinize göstermeniz şarttır.