Emeklilik Hesapları Yahya Arıkan  - Kitap

Emeklilik Hesapları

1. Baskı, 
Mart 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
150
Barkod:
9781111162115
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Dünyada ve Türkiye'de yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmelere bağlı olarak Sosyal güvenlik alanında da köklü değişiklikler olmuştur. Sosyal Güvenlik hizmetinden yaralanma olarak olaya bakıldığında ayrı ayrı sosyal güvenlik kurumlarının bünyesinde bulunan işçi, işveren ve memur 01.10.2008 tarihli 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile artık tek bir çatı altında toplanmıştır.
Sosyal Güvenlik Hukuku açısından köklü değişiklikleri içeren bu yasa günümüze kadar pek çok kez revize edilmiş ve çalışanların sosyal hakları bu değişikliklere göre şekillenmiştir.
Bu sosyal haklar içerisinde meslek hayatımızda en çok karşılaştığımız soru ve sorun kişilerin emekliliği hakkında olmuştur. İnsanlar yaşanan tüm ekonomik zorlanmalar ve sosyal hayatta karşılaştıkları sorunlar karşısında artık geleceklerini nasıl geçireceklerini merak eder olmuş ve emeklilik hesapları yapmaya başlamışlardır. Bu kitapta emeklilik tanımlarından başlanılarak öncesi ve sonrasıyla tekrar masaya yatırılmaya çalışılmıştır.