Siber İstihbarat Atalay Keleştemur  - Kitap

Siber İstihbarat

1. Baskı, 
Ağustos 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
472
Barkod:
9786056567926
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İstihbaratın gerçekte ne olduğunu, ne olmadığını açıklamak üzerine başlanan bu çalışmada, istihbarat toplamak için kullanılan yöntemler, istihbarat türleri ve dünya üzerindeki istihbarat servisleri dışında, siber savaş, siber terörizm, siber casusluk, siber saldırı ve siber güvenlik gibi modern faaliyetler de saldırı ve güvenlik yönleri ile ayrıntılı bir şekilde anlatılmaya çalışılmıştır.
Kitabın sadece belli bir kesim tarafından değil, özellikle internete giren tüm Türk okurları için anlaşılır olması maksadıyla mümkün olduğunca yalın bir dil kullanılmıştır. İstihbaratın tanımı, istihbarat tarihi ve bal tuzağı gibi konuların herkes tarafından ilgi ile okunacağı temenni edilmektedir. Kitap içerisinde yer alan teknik konuların daha iyi anlaşılmasını sağlamak maksadıyla, kitabın sonunda geniş bir terimler sözlüğüne de yer verilmiştir.
Kitapta yer alan istihbarat ve siber güvenlik konularıyla ilgili yöntemler, yaklaşık bir yıl süren bir araştırma ile birlikte, konularında uzman kişilerle yapılan mülakatlar ve mütalaalar sonucu kaleme alınmıştır. Her iki uzmanlık alanı da oldukça geniş olup, kitapta mümkün olduğunca fazla bilgi aktarılmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
İstihbarat Nedir?
.
İstihbarat Çeşitleri
.
Alanlarına Göre İstihbarat
.
İstihbarat Toplama Yöntemleri
.
Siber Bal Tuzağı
.
Siber Savaş
.
Ülkelerin Siber Savaş Güçleri
.
Siber Savaş Alanı
.
Bilişim Suçluları ve Siber Savaşçılar
.
Siber Silahlar ve Özellikleri
.
Siber İstihbaratın Toplanması
.
Siber Saldırı Hazırlıkları
.
Siber Saldırı
.
Siber Savunma
.
Temel Güvenlik Önlemleri
.
Siber Tehditlerin Hukuki Boyutu