Sular Bilgisi Adem Yavuz Sönmez, Olcay Hisar, Mehmet Karataş, Gökhan Arslan, M. Sıtkı Aras  - Kitap
1. Baskı, 
Ocak 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
201
Barkod:
9786053950547
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kaynak kitap, dünya üzerindeki tüm varlıkların anası, canlıların en önemli olmazsa olmazlarından olan su üzerine dizayn edilmiştir. Bilindiği üzere sular bilimi deniz, göl ve iç su olmak üzere üç kategoride incelenmektedir. Bu güne kadar her biri üzerine münferiden çeşitli kitaplar yazılmış ve üniversitelerin çeşitli fakültelerinde ders olarak okutulmuştur.
Son yılarda ziraat fakültelerinde su ürünleri bölümlerinin diğer bölümlerle birleştirilmesi sonucunda yukarıda belirtilen her konunun (deniz, göl, iç su) ayrı ders olarak işlenmesi imkânı ortadan kalkmış, bunların yerine sadece her birinden çeşitli bölümler özetleyen Sular Bilgisi adı altında bir ders konulmuştur. Ancak bu nitelikte derli toplu bir ders notu mevcut değildir. İçerisinde bulunulan durum itibariyle çalışma kaynak kitap ihtiyacını giderecektir.
Kitap iki bölümde; çevremizi çevreleyen unsurlar, suların özellikleri, su kirliliği, yer altı suları, potamoloji (akarsu bilimi), limnoloji (göller bilimi), oseonoloji (deniz bilimi), dünya ve ülkemizdeki başlıca sular başlıklarıyla incelenmektedir.