Ceza Mahkumiyetinin Devlet Memurluğuna Etkisi Yrd. Doç. Dr. Adil Bucaktepe  - Kitap

Ceza Mahkumiyetinin Devlet Memurluğuna Etkisi

1. Baskı, 
Eylül 2015
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
196
Barkod:
9786053272205
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
130,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ceza mevzuatında yapılan yeni düzenlemelere paralel olarak, memuriyete giriş şartlarını belirleyen Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde de değişiklikler yapılmıştır. Bu çalışmada, yeni ceza mevzuatının öngördüğü sistem ve Devlet Memurları Kanunu'nda yapılan değişiklikler çerçevesinde ceza mahkemelerinin vermiş oldukları mahkumiyetlerin devlet memurluğunda istihdam edilmeye etkileri ele alınmaya çalışılmıştır.
Bu çalışma üç bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde genel olarak memur kavramı, memuriyete girişte ve devamında gerekli olan şartlar ele alınmıştır. İkinci bölümde memurluğa etki eden genel suçlar ile Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirlenen suçlara değinilmiştir. Üçüncü ve son bölümde ise mahkûmiyetin devlet memurluğuna girişte, soruşturma sırasında ve memuriyetin devamı esnasındaki etkileri irdelenmeye çalışılmıştır.
Bu bölümde uzlaşma, kamu davasının açılmasının ertelenmesi, hükmün açıklanmasının geri bırakılması, adli para cezasına hükmedilmesi, önödeme, kısa süreli hapis cezası yerine seçenek yaptırımlardan birinin uygulanması, hapis cezasının ertelenmesi, af, adli sicil kaydının silinmesi ve memnu hakların iadesi kurumlarının memurluğa etkisi yargı kararlan ve doktrin ışığında ele alınmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Devlet Memurluğu ve Şartları
.
Devlet Memurları Kanununun 48. Maddesinde Belirtilen Suçlar
.
Mahkumiyet Hallerinin Etkileri
Kitapla İlgili Kategoriler