Şifa Bu Değil Mehmet Aysoy  - Kitap

Şifa Bu Değil

1. Baskı, 
Ocak 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x21
Sayfa:
248
Barkod:
9789752563810
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
165,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada hastalık ve şifanın anlamlarının değişimi tarihsel süreçte ele alınmıştır. Geleneksel tıp, modern tıp ve alternatif tıp, hastalık ve şifa kavramları bağlamındadünyevileşme açısından konu edilmiştir. Din günümüz dünyasında anlaşılması zorlaşmış en önemli olgu olarak karşımızdadır. Modernliğin bilince yansıması, bilinci dine karşı yabancılaştırmakla kalmamış, ürettiği kavramlarla dinî olan, dine dair alan ve kavramları bağlamından sökmüştür.
Günümüzde hangi alanda olursa olsun konuya modernliğin tarafından yaklaşmak artık yaygınlaşmış ve kolay kullanılan kavram ve terimlere ulaşılmıştır. Buna karşın dine dair bir alanı konu edebilmek, dinin kendi kavram ve terimleriyle konuyu değerlendirebilmek imkansızlaştırılmıştır. Sorun elbette sadece bir dil sorunu değildir. Modernlik, dinî kavramları tarihselleştirerek tartışılabilir hâle getirmekte, başka türlü okuma ve yoruma açık hâle getirmektedir.
Bu bağlamda hem din hem de modernlik açısından kavram ve terimlerin içeriklerinin değişimi önemli bir problematik olarak yerini almıştır. Din açısından “anlam”, metinsel olanda gizli bir niteliğe dönüşmüştür. Kavram ve terimlerin ne anlamda kullanıldığı değil de nasıl anlaşıldığının önemli olduğu modernlikte bu durumun bir problematik değeri de yoktur.
Kitapla İlgili Kategoriler