Yapım İşleri İhaleleri Ahmet Semih Hacıabdullahoğlu  - Kitap

Yapım İşleri İhaleleri

1. Baskı, 
Eylül 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
189
Barkod:
9786056509803
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
23,15
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
4734 Kamu İhale Kanunda ve Yapım işleri İhaleleri Uygulama Yönetmeliğinde neredeyse her sene yapılan değişiklikleri takip etmekteyiz. İhalelere katılan istekliler bu değişiklikleri daha yakından takip etmek durumundadırlar. Aksi taktir de binlerce lira ve zamanlarını harcayarak hazırlandıkları ve belki de minyonlarca lira kazanabilecekleri ihalelerden çok küçük nedenlerden, bilgi eksikliğinden, güncellemeleri takip etmediklerinden elenmek durumunda kalacaklardır. Elendikten sonra elendikleri konuyla alakalı çok ciddi bilgi ve tecrübe sahibi olacaklarından şüphemiz yoktur. Fakat bizim amacımız bu tecrübeye kayıplardan önce varmalarıdır. Bu sebeplerden ötürü böyle bir eserle alakalı kollarımızı sıvadık.
Bilindiği üzere öğrencilik hayatım devam etmektedir. Çalışırken okumanın insana verdiği irade ile kurumların ihale birimleriyle sürekli istişare halinde maddelerimizi doğru bir şekilde yorumladık. Eski ve yeni maddeleri, dokümanları bilgisayarına indirmeden inceleme yapabilmeniz ve zamandan tasarruf edebilmeniz için tek bir sayfada topladık. Yorumumuzu ve gerekli olan maddelerde daha iyi anlaşılabilmesi için örneklendirmelerimizi yaptık. Standart formlarımızın eski ve yeni hallerini fark anlaşılsın diye eserimizde peş peşe sunduk. Sunuda çok iyi bilmeliyiz ki maddeleri herkes okuyabilir, herkes yorumlayabilir, fakat herkes doğru yorumlayamaz. Ve yanlış yorumlanan bir maddenin ne gibi yanlış sonuçlar doğurabileceğini belirtmeye gerek bile duymuyorum.
Buna istinaden yapılan bu çalışmanın tüm okurlarımıza faydalı olmasını temenni eder, katkı, teşvik ve tavsiyede bulunan herkese tekrardan şükranlarımı sunarım. (Önsöz’den)