Yeni Bir Okul Modeli Olarak De Brede School Teori ve Uygulama Prof. Dr. Münevver Ölçüm Çetin, Semra Karakurt Abass  - Kitap

Yeni Bir Okul Modeli Olarak De Brede School

Teori ve Uygulama

2. Baskı, 
Mart 2014
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
176
Barkod:
9786051334301
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitabın temel amacı, okul modeli olarak Hollanda'daki De Brede Schoollarının tanımı, tarihçesi, amacı, önemi, modeli, faaliyeti, finansmanı, başarı faktörleri ve yaşanan sorunlarını betimsel analiz yoluyla ortaya koymak ve Türk Eğitim Sistemi adına çıkarsamalarda bulunarak Türkiye için uygulanabilir çözümler sunabilmektir. Brede School modelinin Türkiyede yaygınlaştırılması, mevcut eğitim sorunlarının çözümüne yönelik önemli katkılar sağlayacaktır.
Bu modelin incelenmesi sayesinde eğitim alanındaki politika yapıcıların, eğitim yöneticilerinin, akademisyenlerin eğitimdeki bu yeni alternatif yaklaşım hakkında bilgi sahibi olabilecekleri ve edinecekleri geniş bakış açısıyla eğitim ile ilgili yeni olguların oluşturulabileceği ve mevcut problemlerin analiz edilmelerine yardımcı olabileceği ön görülmüştür. Ayrıca bu okulların sunduğu farklı deneyimlerin eğitim alanında yeni kararların verilmesine katkı sağlayabileceği umut edilmektedir.
Bu okullar, çocukların ve gençlerin topluma optimal entegrasyonunu hedefleyen bir programa yönelik eğitim/öğretim süreci yoluyla öğrenmenin en yüksek seviyeye çıkarılmasını gerçekleştirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda öğrencilere optimal gelişim şansını vererek eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması, toplumsal gelişmelere paralel olarak okulların rollerinin değişmesi, öğrencilerde muhtemel eğitsel geri kalmaların önlenmesi, öğrencilerin gelişmesinde geniş ve zengin fırsatların sunulması hedeflenmektedir.
Eğitim işini gerçekleştirmek için aynı amaca odaklanmış, etkili, verimli, yararlı hizmet ve bilgi üreten çeşitli kurumlarla iş birliği içerisinde çalışan devlet sorumluluğu ve ciddiyeti altında gün geçtikçe gelişen Brede School modeli Türk Eğitim Sistemi için geliştirilebilecek bir modeldir.