Matematik – 1 Teoremler, İspatlar ve Problemler Mehmet Ali Karaca  - Kitap

Matematik – 1

Teoremler, İspatlar ve Problemler

1. Baskı, 
Eylül 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
631
Barkod:
9789757463207
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
320,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap değişik temel matematik geçmişleri olan öğrencileri ortak bir düzeye eriştirmek amacıyla hazırlanmıştır. Bazı kısımlar matematikte daha ileri seviyelerde bilgi almak isteyenlere temel olacak analiz kısımlarını da içerir.
Her bölüm açıklama, şekiller, tanımlar ve teoremlerle başlıyor. Bunu çözülmüş problemler takip ediyor. Böylece mevcut türkçe kitapların birçoğundan daha fazla malzeme içerilmiştir.
Kitaptaki önemli bir kolaylık, bölümlerde yer alan tanımlara ait açıklamaların ve özelliklerin incelenmesinde kolaylık olması ve okuyucunun bunlara atıflarda zorluk çekmemesi amacıyla bir yaprak sembolüyle numaralandırılmasıdır.
Kitabın hacminin aşırı büyümesini engellemek amacıyla bazı konular istenilmediği halde dışarıda bırakılmıştır. Bu çerçevede özellikle giriş kısmında kompleks sayılar, kontinium problemi, Cantor teoremi, Heine-Borel teoremi gibi bir takım konulardan bahsedilmemiştir. Bu kitap, üniversitenin fen ve mühendislik fakülteleri öğrencileri için karşılaşabilecekleri konular gözönünde bulundurularak basitleştirilerek hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Limit ve Süreklilik
.
Türev ve Uygulamaları
.
İntegral ve Uygulamaları
.
Genelleştirilmiş İntegraller
.
İntegrasyon Teknikleri
.
Kutupsal Koordinatlar