Milli Emlak Suat Şimşek  - Kitap

Milli Emlak

1. Baskı, 
Mart 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
982
Barkod:
9786254096372
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
300,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kitap, milli emlak ile ilgilenen hemen herkesin aşina olduğu bir tasnif üzerinden yazılmış. Kitap temel olarak 5 ana bölümden oluşuyor: Giriş bölümünde; milli emlakla ilgili tanıtım, Osmanlı toprak hukuku, mülkiyet hakkı ve eşya hukuku yer alıyor. Sonrasında milli emlak ile ilgili olarak edinim, idare ve elden çıkarma bölümleri yer alıyor. Son olarak da milli emlakla ilgili diğer konular (imar, kadastro, kıyı, orman vb.) açıklanmıştır. Bu kitapta ayrıca klasik tasnifte pek yer almayan iki konu (devlet ihaleleri uygulamaları ve Hazine taşınmazlarında değerleme işlemleri) da açıklanmış.
Çalışma sınav hazırlıkları için ideal bir kaynak; ancak çalışmanın asıl amacı bir sınav kitabı olmaktan ziyade milli emlakla ilgili bir başvuru kaynağı oluşturmaktır. Bu nedenle, kitapta bazı konulara detaylı şekilde yer verilmiş.
Yürürlükte bulunan mevzuat da Milli Emlak Genel Müdürlüğünün görev alanına giren konularda hala Maliye Bakanlığı ibaresi geçmektedir. Oysaki Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçtikten soma Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Bakanlığına (ÇŞB) bağlanmıştır. Bu nedenle çalışma da bu mevzuatta yer alan "Maliye Bakanlığı" ibareleri ÇŞB olarak değiştirilmiş ve kullanılmış.
Bunun yanı sıra, şartnameler, ilanlar ve ihaleler gibi, pek çok bölümle ilgili olan kısımlar, her bölümde ayrı ayrı tekrar edilmemiş ve sayfa numarası verilmek suretiyle atıfta bulunulmuş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hazine Taşınmazlarının Yönetimi, Osmanlı Toprak Hukuku, Mülkiyet Hakkı ve Eşya Hukuku
.
Devlet İhaleleri Uygulamaları ve Hazine Taşınmazlarında Değerleme İşlemleri
.
Devletin Taşınmaz Edinmesi
.
Hazine Taşınmazlarının İdaresi
.
Elden Çıkarma İşlemleri
.
Milli Emlakla İlgili Diğer Konular