Postmodern Örgütlerde Güncel Davranışsal Konular Örnek Olay İncelemeli Doç. Dr. Soner Taslak, Doç. Dr. Birgül Çiftci  - Kitap

Postmodern Örgütlerde Güncel Davranışsal Konular

Örnek Olay İncelemeli

1. Baskı, 
Şubat 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
425
Barkod:
9786053335474
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada, hem moderniteden itibaren var olan hem de postmodernite sürecinde yeni ortaya çıkan örgütsel yapı ve sorunlar dikkate alınarak, güncel davranışsal konular ele alınmaktadır.
Bu amaçla, son dönemde birçok akademisyen tarafından da oldukça yoğun çalışılan Eriğin Kurumsallaştırılması, Farklılıkların Yönetimi ve Örgütsel Fay Hatları, İşyerinde Psikolojik Yıldırma, Duygusal Emek, İşkoliklik, Örgütlerde Güç Kullanımı ve Politik Davranışlar, Örgütsel Sessizlik, Örgütsel Seslilik, Örgütsel Sinizm ve Yabancılaşma, Presenteeism, İzlenim Yönetimi, Algılama ve Atfetme, Psikolojik Sahiplik, Örgütsel Özdeşleşme ve Sosyal Kimlik, Duygusal Zeka konuları, örgütsel davranış boyutuyla ve örnek olaylar aracılığıyla irdelenmiştir. Böylelikle örgütsel davranış ve Örgüt sosyolojisi alanında çalışma yapan araştırmacılara ve öğrencilere faydalanabilecekleri bir eser ortaya konmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Etiğin Kurumsallaştırılması
.
Farklılıkların Yönetimi ve Örgütsel Fay Hatları
.
Güç ve Politika
.
Örgütsel Yabancılaşma ve Örgütsel Sinizm
.
Algılama ve Atfetme
.
Psikolojik Sahiplik
.
Sosyal Kimlik ve Örgütsel Özdeşleşme