Solfej – 1 Piyano Eşlikli Tonal ve Modal Solfejler Doç. Dr. Aynur Elhankızı  - Kitap

Solfej – 1

Piyano Eşlikli Tonal ve Modal Solfejler

1. Baskı, 
Temmuz 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
20x27
Sayfa:
136
Barkod:
9786055176235
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
350,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İşitme eğitiminin temeli olan ve ritmik duyarlılıkla müzikal tasarım yeteneğini geliştirebilen Solfej, nota bilgisinin seslendirmeli uygulamasıdır. İşitme eğitimi aynı zamanda dikte, deşifre ve kulak eğitimi gibi becerileri de içererek geliştirmektedir. Bu çalışma, müzik eğitimi veren kurumlarda Solfej ve Müziksel İşitme Okuma Yazma derslerinde kullanılabilecek ders kitabı olarak ve yukarıdaki amaçlara hizmet etmek için düzenlenmiştir.
"Piyano eşlikli tonal ve modal solfejler", çalışma kitabı ve bir CD'den oluşmaktadır. Kitabın birinci bölümü hocalara yönelik eşlikli parçalardan, ikinci bölümü öğrencilere yönelik eşliksiz parçalardan ve CD'de yer alan parçaların piyano eşliklerden oluşmaktadır. Kitapta yer alan parçalar Tonal ve Modal olarak ikiye ayrılmıştır. Ayrıca her parçanın karakterine ve doğasına uygun alt yapı, yani eşlik düzenlenmiştir.
Bu eşlikler parçanın melodisinin birebir tekrarından ziyade, öğrenciyi tonal açıdan desteklemektedir. Bu nedenle de parçaların eşlikli söylenilmesi özellikle önerilmektedir. CD kayıtlarında yer alan piyano eşliklerinin yardımıyla öğrencilerin bireysel olarak çalışmaları da mümkündür. Aynı zamanda, öğrencilerin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla CD'ye özel bir program yerleştirilerek parçaların üzerinde tempo değişikliği (yavaşlatmak - hızlandırmak) ve transpoze yapma imkanı sağlamıştır. Bu program MP3 formatmda olan piyano eşliklerini açmaktadır. Programı kullanmak için MP3 formatındaki parçaları sürükleyerek program içerisine almanız yeterlidir.