Tüketici Hukuku Mevzuatı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Karakocalı  - Kitap

Tüketici Hukuku Mevzuatı

2. Baskı, 
Mart 2017
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
623
Barkod:
9786056700095
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Tüketici hukuku alanında yazılmış genel eserler ve monografilerin yanı sıra belli bir sistematik içerisinde hazırlanan tüketici hukuku mevzuatının ilgili herkes için yardımcı bir kaynak olacağı şüphesizdir. Yazar bir mevzuat çalışması yapılması düşüncesi ile Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde vermiş olduğu, tüketici hukuku dersi ile uygulamalı tüketici hukuku dersini alan öğrencilerinin arasından oluşturduğu grupta gönüllü olarak yer alanların desteği ile hazırlamıştır.
Bu çalışmayı öğrenci katılımı dışında diğer çalışmalardan farklı kılan özellikleri ise, ele alınarak incelemeye başlanıldığında belli bir mantıkla hazırlanmış bir sistematiği haiz olduğunun kolayca anlaşılması ve özellikle diğer mevzuat çalışmalarında yer almayan, özenle hazırlanmış yönetmeliklere ilişkin güncel karşılaştırma tablosunun yer almasıdır.
Bu çalışma başta hukuk fakültesi öğrencileri ve sonra uygulayıcılar ile bire bir yapılan görüşmeler neticesinde temel beklentilerin tespit edilmesi sonrasında bu beklentileri karşılayacak bir içerikte hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Kanunlara İlişkin Karşılaştırmalı Tablo
.
Yönetmeliklere İlişkin Tablo
.
6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
.
4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun
.
Yürürlükte Olan Yönetmelikler
Kitapla İlgili Kategoriler