Uluslararası Çevre Hukuku ve Politikaları Dünden Bugüne ve Geleceğe Zerrin Savaşan, Hakan Ünay  - Kitap

Uluslararası Çevre Hukuku ve Politikaları

Dünden Bugüne ve Geleceğe

Zerrin Savaşan, (Editör)Hakan Ünay (Editör)

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
786
Barkod:
9786050508789
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
550,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışma, Dante'den ilhamla "Sen sana düşeni yap! (Pro Bono Omnibus!)" sloganıyla yola çıkan Çevre Çalışmaları Akademisi'nin, 'Çevre Hukuku ve Politikaları' alanında Türkçe literatüre katkı yapmayı ve gençlerin bu alana ilgisini arttırmayı amaçlayan kitap serisinin son kitabı olarak hazırlanmış.
Uluslararası çevre hukuku ve politikalarının kapsamlı şekilde ele alındığı çalışmada, çevre hakkından çevre siyaseti ve ekonomisine, çevre sorunlarındaki aktörlerden çevresel diplomasiye, kirlilikten tatlısu kaynaklarının korunmasına, yaban hayatının korunmasından tür çeşitliliğinin korunmasına, kutup bölgelerinden uluslararası ticarete, çevre sorunlarında uluslararası örgütlerin misyonundan sivil toplum örgütlerinin rolüne, iş dünyasından devlet dışı aktörlerin konumuna, örnek davalardan çevre hukukunun küresel düzleme uzanan yolculuğuna kadar birçok farklı konu uluslararası çevre hukuku ve politikaları temelinde incelenmiş.
Hem kaynak kitap (araştırmacılar, karar alıcılar vs. için), hem ders kitabı (lisans-yüksek lisans-doktora öğrencileri için) olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmış olan çalışma, alanla ilgili güncel tartışmaları Türkçe literatüre kazandırmayı, kapsamlı, sistematik ve gelecek perspektifli bir eser oluşturmayı amaçlamış.
(Önsözden)