Sözleşme Özgürlüğünün Emredici Hukuk Kuralları Çerçevesinde Sınırlandırılması Dr. Mazlum Doğan  - Kitap

Sözleşme Özgürlüğünün Emredici Hukuk Kuralları Çerçevesinde Sınırlandırılması

1. Baskı, 
Ocak 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
330
Barkod:
9786254442339
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Fiyatı:
425,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Anayasamızda temel bir hak ve özgürlük olarak kabul edilen ve TBK. açısından 26. maddede açıkça hükme bağlanan sözleşme özgürlüğünün önemli sınırlarından biri olarak 27. maddede yer alan sözleşmelerin "emredici hukuk kurallarına aykırı olmaması" sadece teorik olarak değil aynı zamanda pratik olarak büyük önem taşımaktadır.
Bu bilimsel çalışmada Mazlum Doğan incelemesini önce felsefi açıdan derinlemesine ele almış. Okuyucu bu kısımları okuduğunda sözleşme özgürlüğünün emredici hukuk kurallarına dayanan sınırlarının hangi mantıksal ve felsefi temellere dayandığını fark edecektir. Bu anlamda olmak üzere Aristoteles ve St. Thomas Aquinas gibi düşünürlerin bakış açıları çalışmada kapsamlı bir şekilde ele alınmış.
Her bilimsel çalışmada kaçınılmaz olarak incelenmesi gereken konuların başında kuşkusuz ele alınan konunun sosyolojik temelleri ve diğer hukuk sistemlerinin bakış açıları yer alır. Bu incelemede bu konular için de kapsamlı açıklamalar yer almış. Bu anlamda olmak üzere sözleşme özgürlüğünün emredici hukuk kurallarına dayanan sınırlarının sosyoekonomik temelleri incelenmiş.
(Sunuştan)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sözleşme Özgürlüğü
.
Niteliğine Göre Hukuk Kuralları ve Emredici Hukuk Kurallarına Aykırılığın Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler