Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali Suçu Alper Yaser Efil  - Kitap

Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali Suçu

1. Baskı, 
Eylül 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
206
Barkod:
9786053008385
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
238,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Özel hayat kavramının ne olduğu kapsamında hangi hallerin bulunduğu gibi soruların cevaplarının verilmesi gerekmektedir. TCK'da bu yönde bir tanımın yapılmamasının sebebi bu kavramın her daim kendini yeniliyor olmasıdır.
Açıklanan bu sebeplerden dolayı çalışma iki bölümden oluşmuş. Birinci bölümde özel hayat kavramını tanımlama çalışmalarından ve doktrindeki farklı tanımlardan, günümüzde kabul edilen özel hayat kavramı kapsamının hangi kriterler kullanılarak belirlendiğinden, hangi konuların özel hayat alanları içerisine girdiğinden, toplumda özel hayatın gizliliği bakımında tartışmalı olarak kabul edilen ilişkilerin akıbetinden ve nasıl bir uygulama yapılması gerektiğinden, özel hayat hakkının tarihsel gelişiminden, uluslararası kuruluşların bu hakkı nasıl kabul ettikleri ve AİHM'in bu hakka bakışının nasıl olduğundan son olarak da Türk mevzuatında bu hakkın nasıl korunduğundan bahsedilmiş.
Çalışmanın ikinci bölümünde ise TCK md. 134 özel hayatın gizliliğinin ihlali suçundan, bu suçun TCK'da düzenlenen diğer özel hayatın gizliliğini koruyan suçlardan ne gibi farklılıkları olduğundan, TCK md. 134'ün maddi ve manevi unsurlarından, hukuka uygunluk sebeplerinden, kusurluluk bahsinden ve ceza hukuku açısından doğru bir uygulamanın gelişmesi için suçun unsurlarında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden bahsedilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Özel Hayat ve Özel Hayatın Korunması
.
TCK'da Özel Hayatın Gizliliğinin İhlali Suçu (TCK. m. 134)
Kitapla İlgili Kategoriler