4857 sayılı İş Kanunu Kapsamında İşçiler Altın Rehberi Akın Şimşek  - Kitap
4857 sayılı İş Kanunu Kapsamında

İşçiler

Altın Rehberi

1. Baskı, 
Ocak 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x25
Sayfa:
1049
Barkod:
9786057004932
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
870,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Bütün çalışanlar gibi 4857 sayılı Kanuna tabi işçiler de sosyal güvenlik hakkına sahiptirler. Bu kapsamda kişilerin istekle emeklilik hakları yanında çalışma gücü kaybı nedeniyle sağlık sorunları da dikkate alınarak yaş şartı aranmadan belirli prim ödeme gün şartının sağlanması ile emeklilik hakları da bulunmaktadır.
İşçi özlük işlemleriyle ilgili birimlerde çalışanlar başta olmak üzere işçilerin kendilerine de başucu kaynağı bir rehber olacak nitelikte ayrıntılı olarak hazırlanmış kitabımızda dört bölüme yer verilmiştir.
Kitabın birinci bölümünde 4857 sayılı İş Kanunu maddeleri, madde gerekçelerine de ayrı ayrı yer verilmek suretiyle ayrıntılı olarak değerlendirilmiş ve maddeleri özelinde yargı kararları ile de uygulama açıklanmıştır.
İkinci bölümde 5620 sayılı Kanuna 6111 sayılı Kanunla eklenen ek 1 inci maddesinde ve 6645 sayılı Kanun ile eklenen ek 2 nci maddesinde genel bir düzenleme yapılarak kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda çalışan işçileri kapsayan önemli izin düzenlemelerine yer verilmiştir.
Üçüncü bölümde ise çalışma ilişkilerinde işçi-işveren arasında en çok ihtilaflı konulardan olan kıdem tazminatı ile ilgili açıklamalar ile uygulamaya yönelik ayrıntılı değerlendirmelere yer verilmiştir.
Son olarak dördüncü bölümde de işçilerin sosyal güvenlik hakları kapsamında kısaca istekle, malulen veya çalışma gücü kaybı gibi nedenlerle emeklilik haklarına yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
4857 sayılı İş Kanunu
.
5620 sayılı Kanun Kamu İşçisi İzin ve Diğer Hakları
.
Kıdem Tazminatı (1475 sayılı İş Kanunu)
.
İstekle ve Sağlık Nedeniyle Emeklilik Şartları
.
İdari Para Cezaları
Kitapla İlgili Kategoriler