İlköğretim Okulları İçin Resimlerle ATATÜRK Gürhan Korkmaz  - Kitap
İlköğretim Okulları İçin

Resimlerle ATATÜRK

0. Baskı, 
Temmuz 2008
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16×23.5
Sayfa:
128
Barkod:
9786055911034
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
İki Mustafa Kemal vardır; Biri "ben", et ve kemik, geçici Mustafa Kemal... İkinci Mustafa Kemal, onu "ben" kelimesiyle ifade edemem. O, "ben" değil, "biz"dir. O, memleketin her köşesinde yeni fikir, yeni hayat ve büyük ülkü için uğraşan aydın ve savaşçı bir topluluktur. Ben onların rüyasını temsil ediyorum. Benim teşebbüslerim, onların özlemini çektikleri şeyleri tatmin içindir. O Mustafa Kemal sizsiniz, hepinizsiniz. Seçici olmayan, yaşaması ve muvaffak olması gereken Mustafa Kemal odur."
"Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim düşüncelerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız, bu yeterlidir."
"Benim kuvvetim olduğunu söylüyorlar. Evet, bu doğrudur. Benim isteyip de yapamayacağım bir şey yoktur. Çünkü ben zoraki ve insafsızca hareket etmesini bilmem. Ben kalpleri kırarak değil kazanarak hükmetmek isterim." Mustafa Kemal ATATÜRK.
"ULUSLAR ARASI BARIŞ VE ANLAYIŞ YOLUNDA ÇABA HARCAMIŞ ÜSTÜN BİR KİŞİ, OLAĞANÜSTÜ BİR DEVRİMCİ, SÖMÜRGECİLİK VE EMPERYALİZME KARŞI SAVAŞAN İLK ÖNDER; İNSAN HAKLARINA SAYGILI, DÜNYA BARIŞININ ÖNCÜSÜ, İNSANLAR ARASINDA HİÇBİR RENK, DİN, IRK AYRIMI GÖZETMEYEN EŞSİZ DEVLET ADAMI; TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN KURUCUSU, MUSTAFA KEMAL ATATÜRK."
1981 yılını "Atatürk Yılı" ilan eden UNESCO'nun 27 Kasım 1978 tarihli Genel Kurul Kararı'ndan bir alıntı. Bu çalışmamızda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hayat hikayesini, İlköğretim öğrencilerinin anlayacağı dilde, bol renkli fotoğraflar ilave ederek hazırladık. Tüm okuyuculara yararlı olmasını dileriz.