Dünya Mutfağı (World Cuisines) Suzan Coşkunöz  - Kitap

Dünya Mutfağı

(World Cuisines)

1. Baskı, 
Aralık 2005
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
21x25
Sayfa:
148
Barkod:
9789750063206
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Aslında yemek yapmak, sanıldığı gibi hiç de zor ve meşakkatli bir iş değildir Ancak bu demek değildir ki; her yemek kitabındaki her tarif uygulandığında istenilen sonuca ulaşılabilsin. Yaptığınız yemeğin güzel olmasının sırrı; verilen tariflerin gerçekten damak tadınıza hitap edebiliyor olması ve harfiyen uygulanmasından geçer.
Bir hobi olarak başladığım yemek sanatı, ilerleyen zamanlarda 1000'i aşkın yerli ve yabancı yemek kitabının irdelenmesine kadar uzandı. Bunun ardından Swissotel ve Mövenpick tarafından düzenlenen yemek kurslarına katılarak bu konuda kendimi geliştirmeye çalıştım. Sanılanın aksine kitabımda da sıkça rastlayacağınız İngiliz Mutfağı'nın sıkıcı olmasının aksine, gösterişli olmasa bile Türk damak tadına uygun, oldukça lezzetli ve bir hayli eğlenceli olduğunu görebileceksiniz. Benim bundan emin olma nedenim belki de bugüne kadar İngiliz asıllı olan annem Cheryl'in yemeklerinden defalarca zevkle tatmış olmamdır.
Kitabımdaki tariflerde tüm Dünya ve Türkiye tarafından kullanılan bütün ölçü birimlerinin kullanılmasının yanı sıra, Türk hanımlarının çok rahat ettiği klasik Türk su bardağı ölçüsüne de yer verdim.
Bu kitabın yemek sanatına yeni başlayanlar için aydınlatıcı bir rehber, bu sanata değer verenler için ise iyi bir yardımcı olmasını diliyorum.