Film Eleştirisi Lale Kabadayı  - Kitap

Film Eleştirisi

1. Baskı, 
Aralık 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
256
Barkod:
9789755397481
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
224,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Film eleştirisi, film ile izleyici/okuyucu arasında sanatsal bağın kurulması için güçlü bir aracı konumundadır. Sinema çalışmalarının en önemli alanlarından birini oluşturan film eleştirisi, filmle ilgili bilgi vermenin çok ötesine geçen bir yaratım olarak kabul edilir. Film eleştirisi, disiplinlerarası ilişkiler kurularak, filmin, sosyolojik, ideolojik, psikolojik, felsefi, tarihsel bağlamda incelenmesini sağlar. Bu doğrultuda film eleştirisi, popüler okumalar değil, derinlemesine çözümlemeler gerçekleştirir.
Film Eleştirisi-Kuramsal Çerçeve ve Sinemamızdan Örnek Çözümlemeler kitabı, film eleştirisinin teorik yapısını belirlemek ve eleştiri yazımında kullanılan yaklaşımları örnekler eşliğinde açıklamak üzere hazırlanmıştır. Kitap, eleştiri kavramının incelenmesini ve eleştiri yazımında yararlanılan temel kavramları ele alır. Ayrıca film eleştirisinde kullanılan yaklaşımları irdeleyerek, seçilen filmlerle eleştiri yazımını örneklendirir.
Lale Kabadayı’nın kitabı, kuramsal çerçeve ile sinemamızdan örnek çözümlemeleri bir araya getirerek bu alandaki büyük bir boşluğu doldurma amacındadır. Kitap bu doğrultuda, tüm sinemaseverler için rehber bir çalışma olma niteliğindedir.
Kitapla İlgili Kategoriler