Yeni Başlayanlar İçin  JavaScript HTML 5 – JS Fahrettin Erdinç  - Kitap
Yeni Başlayanlar İçin

JavaScript

HTML 5 – JS

1. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
280
Barkod:
9786059129367
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu kitap temel düzeyde bilgisayar kullanabilen ve JavaScript öğrenmek isteyen herkes için yazılmıştır. Var olan JavaScript programlama bilgisini geliştirmek isteyenler de bu kitaptan rahatlıkla faydalanabilir.
JavaScript genel olarak web sayfalarında istemci taraflı etkileşimli sayfalar oluşturmak için kullanılır. Ama bilin ki değişik kütüphaneler (framework) kullanarak JavaScript ile hem masaüstü, hem web hem de mobil uygulamalar geliştirebilirsiniz. Bu da JavaScript’i basit ama güçlü bir programlama dili haline getirir.
Kitap özellikle okullarda ve kurslarda programlama öğrenmek isteyen öğrenciler düşünerek hazırlanmıştır. Bu anlamda, kitap sadece JavaScript’e yeni başlayan öğrencileri değil, aynı zamanda JavaScript eğitimi veren öğretmenleri de göz önünde bulundurarak hazırlanmıştır.
Konular tamamen sıfırdan başlar ve temel/orta düzeyde programlama becerilerini kazandırmayı amaçlar. Kitaptaki konular mümkün olduğunca küçük ve mantıklı parçalara ayrılmış ve herkesin kolayca anlayabileceği örneklerle desteklenmiştir.
Özellikle JavaScript’e sıfırdan başlayanların zorlandığı bazı konularda bolca örnek kod yazılarak konuların daha basit ve anlaşılır olması sağlanmıştır. Konuların daha iyi anlaşılabilmesi için önce teorik bilgi verilmiş, gereken durumlarda şekiller çizilmiş, örnek kodlarla konunun pekiştirilmesi sağlanmıştır. Az laf çok iş (kod) prensibi ile her konu uygulamalı ve herkesin anlayacağı şekilde hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Temel Web Bilgisi
.
Temel HTML Komutları
.
Temel Programlama Kavramları
.
Temel Programlama Bilgisi
.
JavaScript
.
Operatörler
.
Karar Yapıları
.
Döngüler
.
Fonksiyonlar
.
Nesne Tabanlı Programlama
.
Diziler
.
DOM (Document Object Model)
.
JavaScript ile Form İşlemleri
.
Hata Yönetimi