İlamlı İcra Takibinde İcra Mahkemesi Tarafından İcranın Geri Bırakılması Mehmet Köle  - Kitap

İlamlı İcra Takibinde İcra Mahkemesi Tarafından İcranın Geri Bırakılması

1. Baskı, 
Eylül 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
381
Barkod:
9786257773225
Kapak Türü:
Ciltli
Fiyatı:
210,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
İcra ve İflas Kanunu'nda ve diğer kanunlarda, borçlunun ilamlı icra takibini durdurmasına imkan tanıyan çeşitli hukuki çareler bulunur. Bu çalışmanın konusunu, bu hukuki çareler arasında yer alan, İİK m. 33, 33a'da düzenlenen icranın geri bırakılması kurumu oluşturmaktadır. İlamlı icrada takibin tarafları arasındaki menfaat dengesinin sağlanmasında rol oynayan bu kurum, çalışma da üç bölümde incelenmiş.
Çalışmanın ilk bölümünde öncelikle icranın geri bırakılması ile ilamlı icra takibinin durdurulmasına imkan tanıyan diğer hukuki çareler karşılaştırılmış. Daha sonra, icranın geri bırakılması kurumuna ilişkin temel hususlarda tespitlerde bulunulmuş; icranın geri bırakılması talebinde bulunulabilmesi için gerekli şartlara yer verilmiş; icranın geri bırakılması talebinde bulunulmasının takibe etkisi değerlendirilmiş.
Çalışmanın ikinci bölümünde, icranın geri bırakılması sebepleri ayrı başlıklar altında incelenmiş. Ayrıca bu bölümde, icranın geri bırakılması taleplerine esas teşkil edemeyen sebeplere de yer verilmiş. Böylelikle icranın geri bırakılması sebeplerinin kapsamının açık bir şekilde belirlenmesi amaçlanmış. Yine bu bölümde, icranın geri bırakılması sebeplerinin Kanun'da üç sebep ile sınırlandırılmış olması hususu da değerlendirilmiş.
Çalışmanın son bölümünü oluşturan üçüncü bölümünde ise icranın geri bırakılması usulü, icra mahkemesinin kararı, bu kararın doğurduğu sonuçlar ve karara karşı yapılacak kanun yolu başvurusu değerlendirilmiş.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İlamlı İcra Takibi ve İcranın Geri Bırakılması Kurumu Hakkında Temel Bilgiler
.
İcranın Geri Bırakılması Sebepleri
.
İcranın Geri Bırakılması Usulü, İcra Mahkemesinin Kararı ve Bu Karara Karşı Başvurulabilecek Kanun Yolları
Kitapla İlgili Kategoriler