Tüketici Satış Sözleşmesinde Satış Konusu Malın Ayıplı Olmasının Sonuçları (TKHK M.11) Abdil Çürük  - Kitap

Tüketici Satış Sözleşmesinde Satış Konusu Malın Ayıplı Olmasının Sonuçları (TKHK M.11)

1. Baskı, 
Mayıs 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
173
Barkod:
9786050508659
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
200,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Tüketicinin tüketim ihtiyacının karşılanmasının gereği olarak oluşan piyasadaki imkânların değişmesi ve gelişmesi, özellikle tüketicilerin; malların üretim süreci hakkında yeterli bilgiye sahip olamamaları, piyasaya sürülen malların çeşitliliğinin artması, kâr sağlama hırsının tüketicileri aldatma ve sömürme anlayışını getirmesi gibi etkenler, tüketicilerin; satıcılar karşısında daha etkin şekilde korunması gerekliliğini ortaya koymuştur. Tüketicinin korunması gerekliliği, sosyal devlet ilkesinin yansıması olarak mevzuatımızdaki farklı düzenlemelerde karşılık bulmuştur. Düzenlemelerin temelinde şüphesiz tüketicinin korunması anlayışı yer almaktadır.
Mevzuatta farklı yansımalarına yer verilse de tüketicinin korunması gerekliliği, uygulamada yaygın şekilde satılanın ayıplı olması halinde ortaya çıkar. Bu önemine binaen çalışma da; 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun çerçevesinde tüketici satış sözleşmesi, tarafların hak ve borçları, ayıbın niteliği, satıcının ayıptan sorumluluğu, satılanın ayıplı olduğu hâller, satılanın ayıplı olmasının sonuçları ile tüketicinin sahip olduğu seçimlik haklar ayrıntılarıyla incelenmiş.
Bu çalışma ile satılanın ayıplı olması halinde tüketicinin, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve diğer kanunlar bağlamında satıcıya karşı ileri sürebileceği imkânlar ortaya konmuş, bu imkânlar arasında tüketicinin sahip olduğu haklar bakımından değerlendirme yapılarak tüketicinin en lehine olacak imkânın tespiti gerçekleştirilmiş.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Genel Olarak Tüketici Satış Sözleşmesi
.
Tüketici Satış Sözleşmesinde Ayıptan Doğan Sorumluluk
.
Satış Konusu Malın Ayıplı Olmasının Sonuçları
Kitapla İlgili Kategoriler