Ermeniler Batının Taşeronları

 Tanzimat Sonrası Dr. Ahmet Rıfat Güzey  - Kitap

Ermeniler Batının Taşeronları

Tanzimat Sonrası

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
13x19
Sayfa:
149
Barkod:
9789758396894
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
19. Yüzyıldan itibaren, gelişen milliyetçilik sıkıntıları, mevcut kiliselerin din yerine siyasetle uğraşmaya başlaması yanında Avrupalı Devletlerin tahrik, teşvik, proje ve silah vermeleriyle, hatta günümüzdeki gibi, terörist gruplar göndermeleri yanında, Osmanlı Devleti'nin de zayıflamaya başlamasıyla, dostluklar rekabet, düşmanlık ve ayrıcalığa dönüşmeye başlamış.
93. harbi, Yunan ayaklanmaları, Trablusgarp, Balkan 1.Dünya Savaşları ve Milli Mücadele döneminde bile, Osmanlı Devleti Ermeni tebaasına karşı itidal ve toleransı elden bırakmamış. Bu geniş hoşgörü günümüz Türkiye'sinde de halen devam etmektedir.
Bununla birlikte yeni Batı yine eskisi gibi Ermenileri tarihi tahrik etmeye, hatta Ermeniler adına kararlar alıp, karar tasarıları hazırlamaya devam etmektedir. Avrupa ülkelerinde, ABD'de, dünyanın çeşitli yerlerindeki seçimlerde, ticari, siyasi çekişmelerde ve özellikle de son zamanlara doğru artarak, Türk-İslam düşmanlığında hep aynı kozu kullanıp, "Ermeni oyunları" oynanmaktadır.
Yazar, ustaca bir maharetle, bu oyunların gerçek yüzünü ortaya koymak için, yerli-yabancı literatürü ve özellikle de, Başbakanlık ve Genelkurmay Başkanlığı ATASE Arşivlerini kullanarak, gerçekleri ortaya koymak suretiyle özgün ve başarılı bir araştırma yapmış.
(Tanıtım Bülteninden)