Siyasette Etik (Dünyada ve Türkiye'de Siyasette Etik, Siyasetin Finansmanı, Yasal Altyapı ve Uluslararası Uygulamalar) Cüneyt Yüksel  - Kitap

Siyasette Etik

(Dünyada ve Türkiye'de Siyasette Etik, Siyasetin Finansmanı, Yasal Altyapı ve Uluslararası Uygulamalar)

1. Baskı, 
Ocak 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
342
Barkod:
9786054238422
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye'de siyasette etik ve siyasetin finansmanı konusunda teori ve pratiği birleştiren; aynı zamanda ülkemizde siyasette etik altyapısının kurulması için tavsiyelerde bulunan ve model oluşturarak hukuki çerçeveyi çizen bu çalışma geniş kapsamıyla alanında bir ilktir. Konunun hukuki çerçevesi çizilirken uluslararası hukuk kural ve ilkeleri, hukuk teorisi ve pratiği, etik teorisi, siyaset teorisi, yönetim felsefesi ile birlikte mukayeseli hukuk metodolojisinden faydalanılmıştır. Demokratik hesap verebilirlik ilkesi üzerinde temellendirilmiş bir parlamento yolsuzluk ve etik dışı faaliyetle mücadelede önemli bir role sahiptir. Denetçi, düzenleyici ve temsilci sıfatıyla parlamento etik dışı faaliyetlerle savaşma ve iyi yönetişimin sürdürülmesini sağlama çabasının merkezindedir. Kitap da bu bilinçten yola çıkılarak hazırlanmıştır.
Kitapta, siyasette etik davranış ilke ve kuralları, siyasette etik kodları, siyasi etik komisyonları, siyasette etik davranış kurallarına uyumu düzenleyen ve denetleyen diğer kurumsal yapılar, siyasette hesap verilebilirlik mekanizmaları, siyasetin finansmanı, siyasette etik altyapının kurulması için tavsiyeler ve model kanun önerisi; aynı şekilde siyasetin finansmanı altyapısı için öneriler ve model kanun bulunmaktadır. (Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler