Ulaştırma ve Lojistik Sektörü Şirketlerinin Karlılıklarını Etkileyen Faktörlerin Panel Veri Analizi ile Araştırılması Stata Uygulamalı Panel Veri Analizi Doç. Dr. Burcu Adıgüzel Mercangöz  - Kitap

Ulaştırma ve Lojistik Sektörü Şirketlerinin Karlılıklarını Etkileyen Faktörlerin Panel Veri Analizi ile Araştırılması

Stata Uygulamalı Panel Veri Analizi

1. Baskı, 
Şubat 2023
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
161
Barkod:
9786256952621
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
110,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Araştırmanın metodolojisi olan panel veri analizi kapsamında kitapta statik panel veri analiz çalışmalarına ilişkin toplu uygulamalara yer verilerek çalışmanın okuyuculara bu alanda uygulama ağırlıklı yol haritası olması hedeflenmiştir. Araştırma kapsamında BIST Ulaştırma ve Depolama şirketlerinin aktif karlılıkları ve özsermaye karlılıklarının etkileyen değişkenler ele alınarak modeller kurulmuş ve aktif karlılığı üzerine uygun modeller tespit edilmiştir. 2017-2021 arası dönemde finansal borçluluk oranı, ticari borç devir hızı, brüt kar marjı ve Covid kukla değişkeni Ulaştırma ve Depolama şirketlerinin aktif karlılıklarını açıklamada anlamlı bulunmuştur. Kurulan modellerde finansal borçluluk oranı, ticari borç devir hızı, Covid kukla değişkeni aktif karlılığını negatif etkilemektedir. Brüt kar marjı ise şirketlerin aktif karlılığını pozitif etkilemektedir.
Bu kitabın panel verilerin yoğunluğunun bu kadar arttığı ve panel veri analizlerinin hızla ilerlediği günümüzde bu analizleri ekonometricilerin yanında ekonometrici olmayan araştırmacıların da uygulayabilmesi için yol gösterici olması beklenmektedir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Panel Veri Analizine Giriş
.
Statik Doğrusal Panel Veri Modelleri
.
Panel Veri Analizinde Model Seçimi
.
Varsayımlar ve Varsayımların Geçerliliğinin Testleri
.
Varsayımlardan Sapma Olduğu Durumlarda Kullanılan Yöntemler
.
STATA Programında Panel Veri Uygulamaları
.
Ulaştırma ve Lojistik Sektörü Şirketlerinin Karlılıklarını Etkileyen Faktörlerin Panel Veri ile Analizi