Diyetisyenin Çalışma Rehberi Muhittin Tayfur  - Kitap

Diyetisyenin Çalışma Rehberi

1. Baskı, 
Ocak 2020
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
430
Barkod:
9789758322626
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
50,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Kurulduğu 1969 yılından itibaren Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin, 1962 yılında kurulan ve 1998 yılına kadar tek başına mesleğin öncü eğitim kurumu olarak hizmet veren Hacettepe Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü işbirliği ile düzenlediği kongreler, seminerler, konferanslar, kurslar vb yardımı ile meslek tanınırlığı artmış ve pek çok alanda halkın beslenme konusunda bilinçlendirilmesinde önemli adımlar atılmıştır.
Önce Erciyes Üniversitesi (1998) daha sonra Başkent Üniversitesi (1999) bünyesinde açılan Beslenme ve Diyetetik bölümlerini 2005 yılından sonra birbiri ardına açılan diğer bölümler izlemiş ve bölüm mezunları Türkiye’nin dört bir köşesine dağılarak mesleklerini uygulamaya başlamışlardır. Türkiye Diyetisyenler Derneği’nin, mezunlara mesleki uygulamalarında destek olmak amacıyla 1989 yılında başlattığı hizmet içi eğitim seminerleri aralıksız ve başarı ile sürdürülmektedir. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesi ve diyetisyenlik hizmet alanlarının yaygınlaşmasında mesleğin öncülerinin ileri ülkelerde yapılan araştırma ve eğitim faaliyetlerini yakından izlemelerinin payı çok büyüktür.
Eğitimlerin başarısında basılı eğitim materyallerinin önemi ve yeri tartışılamaz. Bu bağlamda pek çok meslektaşımız, edindikleri deneyim ve bilgi birikimlerini kendilerinden sonra gelecek genç meslektaşlarına aktarmak üzere, kitap, dergi ve broşürlerin yayınlanması konusunda da büyük emekler harcamış ve mesleğe pek çok eser kazandırmıştır.
Çok sevgili meslektaşım, Prof. Dr. Muhittin Tayfur’un editörlüğünde hazırlanan, mesleklerini büyük özveri ve başarı ile yürüten değerli meslektaşlarımıza önemli katkılar sağlayacağına inandığım “Diyetisyenin Çalışma Rehberi” adlı bu kitapta diyetisyenin çalışma alanları ve bu alanlarda yapacağı hizmetlerde dikkat edilecek hususlar gibi önemli konular, deneyimli diyetisyen meslektaşlarımız tarafından özenle ele alınarak son gelişmeler ışığında hazırlanıp sunulmuştur. (Prof. Dr. Türkan Kutluay Merdol)
Kitapla İlgili Kategoriler