Makina Dinamiği Prof. Dr. İbrahim Deniz Akçalı  - Kitap
5. Baskı, 
Mayıs 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
232
Barkod:
9786054454617
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Makine dinamiği, çok özlü tanımıyla, hareketli cisimler topluluğuna dışarıdan uygulanan kuvvetlerin etkilerini araştıran bir alan olarak, makine tasarımına çok önemli bir bileşen olarak girer. Dolayısıyla bu kitabın temel hedefi, önemli bölümünü oluşturduğu makine tasarım kavramının altyapısını hazırlamaktır.
Bu amaca yönelik olarak, kitapta sırasıyla giriş, makinalarda statik kuvvet incelemeleri, makinalarda dinamik kuvvet incelemeleri, dönel kuvvetlerin dengelenmesi, gidip - gelen kütlelerin dengelenmesi, volan başlıklarıyla 6 adet ana bölüme, 92 adet şekle, 24 adet çizelgeye, 28 adet sayısal olarak çözülmüş örnek probleme ve 175 adet ek probleme yer verilmiştir.
Temel bir yenilik olarak kitabın her bölümünün sonuna eklenen problemler kısmının başlıca amacı, öğrencilerin zihninde katı olarak yerleştiği gözlenen makine dinamiği problem kalıplarının sadece kitapta sayısal örneği verilen 28 adet problemden ibaret olduğu şeklindeki olguyu, izlenimi ortadan kaldırmak ve karşılarına çıkması olası problemler bağlamındaki ufuklarını genişletmektir.
Başka bir anlatımla, problem kısmının eklenmesiyle mühendislerin ya da mühendis adaylarının, mesleki yaşamlarında çözümün yarısı demek olan problem algılamalarına yardımcı olma amacı güdülmüştür. Bu süreçte de, problemlerde var olan çeşitli etmenlerin çözümü nasıl etkileyeceklerine ilişkin farkındalık yaratılmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Makinalarda Statik Kuvvet İncelemeleri
.
Makinalarda Dinamik Kuvvet İncelemeleri
.
Döner Kütlelerin Dengelenmesi
.
Gidip – Gelen Kütlelerin Dengelenmesi
.
Volan
.
Örnek Problemler