Finansal Hizmetler Ekonomisi (Piyasalar–Kurumlar–Araçlar) Prof. Dr. Erişah Arıcan, Prof. Dr. İlhan Uludağ  - Kitap

Finansal Hizmetler Ekonomisi

(Piyasalar–Kurumlar–Araçlar)

2. Baskı, 
Ocak 2001
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
19x25
Sayfa:
553
Barkod:
9789754867954
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bilindiği gibi, finansal piyasalar, kurumlar ve araçlar 1970’lerden başlayarak ve özellikle 1980’li yıllardan itibaren önemli ölçüde bir değişim sürecine girmiş bulunmaktadır. Bu yeni oluşum, beraberinde finansal sisteme çeşitli kurumlar, araçlar ve teknikler kazandırmıştır. Finansal piyasalarda yaşanan bu hızlı değişim ve gelişim süreci, finansal kurumlar, araçlar hattâ piyasalararası karşılıklı etkileşim yaratarak, benzer fonksiyonlara, finansal hizmetlere yöneltmektedir.
Bunların içinde yer alan “menkul kıymetleştirme” ve “ipotek bankacılığı” mekanizması, ilgili kurumları ve çok sayıda üretilmiş olan finansal araçları ile hızlı bir gelişim trendi çizmektedir. Ayrıca dünyada yaşanan globalleşme süreci, finansal sistemde yaratılan yenilikler ve çeşitlendirmelerin ülke ekonomilerince kısa sürede benimsenmelerini ve değerlendirilmelerini kolaylaştırmaktadır.
Bu nedenle kitapta, finansal sistemde yaşanan deregülasyon süreci içinde finansal kurumlar, araçlar ve teknikleri kuramsal boyutu ile beraber son gelişmeleri de dikkate alarak, mümkün olduğu kadar gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomiler açısından da bir bütünlük içersinde incelemeye özen gösterilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Paranın Tanımı, Fonksiyonları ve Merkez Bankacılığı
.
Finansal Hizmetler Ekonomisi
.
Finansal Sistemin Yapısı ve Finansal Kurumlar
.
Banka–Dışı Finansal Kurumlar ve Finansal Ürünler
.
Konut Finansmanında İpotek Bankacılığı, İlgili Menkul Kıymetler ve Menkulkıymetleştirme