Neo–Liberal Dönemde Sosyal Güvenlik Dr. Ahmet Atılgan  - Kitap

Neo–Liberal Dönemde Sosyal Güvenlik

1. Baskı, 
Mayıs 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
299
Barkod:
9786053336112
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
199,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Sosyal güvenlik açıkları 1990'larda belirliyor. Özellikle yaklaşık, hastalık ve işsizlik harcamaları sosyal güvenlik bütçelerini bozuyor. Bu konudaki finansman krizinin başlıca sebebi demografik değişimdir. Yaşlanma sağlık ve emeklilik harcamalarını arttırıyor.
Sosyal korumanın güvenliğin gelişmesi sosyal bütünleşme ve sosyal dayanışmayla ilişkilidir. Ancak, şimdilerde bu konu araştırılıyor. Sosyal korumanın fonksiyonlarından birisi eşitsizliği azaltmaktır. Oysa, liberaller eşitsizliğin rekabeti desteklediğini ve ekonomik ajanları en iyi şeyleri yapmaya ittiğini öne sürüyorlar. Eşitsizliğin ekonomik ve sosyal sistemi daha etkin kıldığını ifade ediyorlar. Şu halde, onlara göre sosyal koruma önlemleri yararsızdır, hatta zararlıdır. Çünkü sosyal koruma, bundan yararlanan kişileri yardım edilen kişi konumuna iter.
Sosyal korumanın yerindeliğini araştırma konusu haline getiren gelişmelerden birisi de bireyselliğin güçlenmesidir. Bireysellik güçlenince yardımlaşma zayıflıyor. Diğer yandan, sosyal güvenliğin sosyal dışlanmayı, işsizliği ve eşitsizliği şiddetlendirdiği de iddia ediliyor. Keza, git gide daha karmaşık hale gelen düzenlemeler sebebiyle, bürokrasinin de sistemin etkinliğini azalttığı savunuluyor. Dış rekabette güçlü olmak için düşük işgücü maliyetinden yararlanma bahanesiyle, sosyal koruma sistemlerinin etkinliği tartışılıyor.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Sosyal Güvenliğe Giriş
.
Sosyal Güvenlik Sistemleri
.
Sosyal Güvenlik Teorisi