KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür Haluk Sevinçli, Haldun Sevinçli  - Kitap

KPSS Genel Yetenek – Genel Kültür

1. Baskı, 
Nisan 2003
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
810
Barkod:
9789756913390
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
KPSS, A grubu ve B Grubu olmak üzere iki grup kadrolara yapılacak atamalarda kullanılacaktır. A Grubu Kadrolar daha önce ataması KMS ile yapılmış olan Müfettişlik, Denetmenlik, Uzmanlık, Kontrolörlük gibi özel yarışma sınavına tabi tutulan kadro ve görevleri kapsamaktadır. B Grubu Kadrolar ise bu meslekler dışındaki kadro ve görevlerdir. B Grubu kadroların atanmasında daha önce DMS ve DİS sınavları uygulanmıştır.
KPSS'de A ve B grubu kadrolar için iki farklı sınav uygulanacaktır. B Grubu kadrolar için adayların mezun oldukları (olacakları) okula göre farklı düzeylerde sınav uygulanacak olup bu sınavlar Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden ibaret olacaktır. A Grubu kadrolar için ise Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin yanı sıra başvurdukları görev ile ilgili ayrı alan bilgisi testleri uygulanacaktır. Bu testler daha önce KMS'de olduğu gibi Yabancı Dil, Eğitim Bilimleri, Hukuk, Ekonomi, Maliye, Muhasebe, Kamu Yönetimi vb. testlerdir.
KPSS Hazırlık kitabı, KPSS'ye girecek bütün adayların cevaplamak zorunda olduğu Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerine yönelik hazırlanmıştır. Kitap, üniversitelerin lisans ve önlisans programlarından mezun A ve B Grubu kadrolarına yönelik hazırlanmıştır.
Lisans ve önlisans mezunlarına yönelik olan bu kitabın hazırlanması aşamasında ÖSYM'nin benzer sınavlarda daha önce kullandığı sorular göz önüne alınmış veya bu sorulara yer verilmiştir. Ayrıca DMS 1999 ve 2000 sınav soruları da kitabın sonuna eklenmiştir. Böylece adayların karşılaşacakları sorular en iyi şekilde örneklenmeye çalışılmıştır. Konular, konu anlatımları, çözümlü örnekler, çözümlü testler ve cevaplı testler verilerek işlenmiş, kurallar, notlar, ipuçları, stratejiler ve uyarılar eklenerek desteklenmiştir. Böylece adayın hızlı ve verimli çalışmasına yardımcı olunmaya çalışılmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
1999 – 2000 – 2001 – 2002 Çıkmış Sorular