İcra ve İflas Hukukunda Harçlar, Masraflar ve Vergiler ile İlgili Güncel Sorunlar Hüseyin Demir, Erdem Demir  - Kitap
İcra ve İflas Hukukunda

Harçlar, Masraflar ve Vergiler ile İlgili Güncel Sorunlar

4. Baskı, 
Ocak 2016
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
392
Barkod:
9786051680859
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Yayınevi:
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Bu çalışmada İcra ve İflâs Hukuku'nda yer alan harçları ayrıca; İcra Hukuku'nda cezaevi yapı harçlarını, masrafları, katma değer vergisini, damga vergisine icra işlemlerini ilgilendiren diğer vergiler incelenmeye çalışılmıştır.
Özellikle 492 sayılı Harçlar Kanununda sıklıkla yapılan değişiklikler ve uygulama farklılıkları bu konuyu seçmeye neden olmuş. Çalışma da özellikle icra dairelerinin uygulamaları ele alınarak konular incelenmeye çalışılmıştır.
Öncelikle Harçlar Kanununun, 2548 Sayılı Cezaevleriyle Mahkeme Binaları İnşası Karşılığı olarak alınacak harçlar ve Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanun'un, İcra İflâs Kanunumun İcrada Harç ve Masraflar ile ilgili maddeleri, 3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanunumun, 488 Sayılı Damga Vergisi Kanunun ve ilgili diğer vergi Kanunlarının icra ve iflâs harçları ile ilgili maddeleri incelenmiştir.
Özellikle bazı Yüksek Mahkeme kararlarının içerisindeki gerekçe ve tartışmaların önemi nedeni ile Yüksek Mahkeme Kararları tam gerekçeleri ile birlikte verilmişlerdir.
(Önsözden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
İcra ve İflas Harçları
.
Cezaevi Yapı Harcı
.
İflas Harçları
.
İcra ve İflasta Masraflar
.
İcrada Vergiler
Kitapla İlgili Kategoriler