Çevre Etiği Temel İlkeler ve Eğitimi Doç. Dr. Sibel Gürbüzoğlu Yalmancı, Doç. Dr. Solmaz Aydın  - Kitap

Çevre Etiği

Temel İlkeler ve Eğitimi

1. Baskı, 
Aralık 2019
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
14x21
Sayfa:
222
Barkod:
9786050330731
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Kitabın Fiyatı:
135,00
İndirimli (%10):
121,50
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Yaşadığımız çevre, bize uzun yıllar önce bırakılan önemli bir mirastır. Bu mirasın zaman içerisinde hor kullanılması ister istemez bir takım problemlere yol açmış ve insanoğlu bu problemlere "çevre sorunları" adını vermiştir. Dünya üzerinde yaşayan her canlının hayatıyla yakından ilgili olan bu sorunlar, çözüm bekler hâlde sosyobilimsel bir konu niteliği kazanmış.
Bütün ülkelerin, şehirlerin, kasabaların, köylerin ve genç-yaşlı, zengin-fakir, kadın-erkek fark etmeksizin her insanın etkisi altında olduğu bu sorunlara sunacağımız çözümler, çevreye yönelik göstereceğimiz "etik" davranışlarla yakından ilgilidir. "Çevre etiği", insanoğlunun doğayla ahlaki ilişkisini inceleyen ve buna yön veren bir terimdir. Yapısında var olan farklı yaklaşımlarla çevresel kaynaklara acımasızca davranan insanın bu davranışlarına dur diyebilecek ve çevre sorunlarını azaltacak çözümler önerebilecektir.
Bu çalışmanın, çevre-insan ilişkisine yönelik insanlarda var olan etik anlayışlar hakkında kişilere bilgi verebilecek, bu anlayışların ortaya çıkmasını, geliştirilmesini ve hatta değiştirilmesini sağlayabilecek ve çevreye, ekosisteme, çevre sorunlarına yönelik bir bilinç oluşturabilecek kaynak bir kitap olması amaçlanmış.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitapla İlgili Kategoriler