Türk İş Hukukunda Üçlü İlişkiler Osman Güven Çankaya, Şahin Çil  - Kitap

Türk İş Hukukunda Üçlü İlişkiler

3. Baskı, 
Nisan 2011
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
614
Barkod:
9789754643664
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Kitabın üçüncü baskısında, yeni dönemde gerçekleşen üçlü ilişkileri ele alan seminerler ile yayınlanan eserler ve makalelerin değerlendirilmesine çalışılmıştır. Mevzuat değişikliklerinin olumlu ve olumsuz yönleri ayrıntılı biçimde ele alınmış, öğretinin güncel görüşleri okuyucuya aktarılmıştır.
Asıl işveren alt işveren ilişkisi, ödünç iş sözleşmesi, işyeri devri ve iş sözleşmesinin devri ana başlıkları altında geniş açıklamalara yer verilmiş ve Yargıtay'ın yeni kararlarıyla anlatım desteklenmiştir.
Yargıtay'ın yeni kararları, konuların açıklanmasının ardından, ilgili başlıklar altında ve tarih sırasıyla kitaba alınmıştır. Eserin, konuyla ilgili tarihsel süreci ortaya koyması adına, özelliği olan daha eski kararlara da yer verilmiştir. Kararların tamamının bir ya da birkaç cümle ile özetine yer verilerek kolay biçimde ulaşma imkanı sağlanmıştır.
Önceki baskılarda "hizmet akü devri" olarak ele aldığımız kurum, bu çalışmada İş Kanunu terminolojisi ve öğreti kullanımına uygun olarak "iş sözleşmesinin devri" olarak ifade edilmiştir. Sonuç bölümünde, birlikte istihdam, kamu makamlarının sorumluluğu ve işçinin değişimini öngören üçlü ilişçilere dair mevcut ve olası sorunlara değinilmiş ve çözüm önerilerine yer verilmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Asıl İşveren ve Alt İşveren İlişkisi
.
Geçici (Ödünç) İş İlişkisi
.
İşyeri Devri
.
Hizmet Akti Devri
Kitapla İlgili Kategoriler