Türk Medeni Hukuku Temel Bilgiler Dr. Ali Yarayan  - Kitap

Türk Medeni Hukuku Temel Bilgiler

1. Baskı, 
Ekim 2013
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
669
Barkod:
9789754647532
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Türkiye - Almanya bağlantılı kişisel ve ticarî ilişkilerin yoğun olduğu yadsınamaz bir gerçektir. Dolayısıyla her iki ülke hukukun bilinmesi büyük bir ehemmiyet arz etmektedir. Bu bağlamda Alman ve Türk hukuku ile ilgili gerek bilimsel alanda gerek şirket temsilcisi veya hukukçusu gerekse de avukat olarak çalışabilmek için her iki ülkenin diline ve temel hukuk bilgilerine hâkim olmak faydalıdır.
Bu açıdan Türkiye'de hukuk eğitimini gerçekleştiren ve Almanya bağlantılı çalışmak isteyen kişilere bu eser Türk Medenî Hukuku ve önemli hukuk terimlerinin Almanca çevirileri hakkında temel bilgiler verecektir. Aynı zamanda Almanya'da Türk vatandaşlarına veya Türk şirketlerine hitap eden hukukçu olarak yine bu eserdeki hukuk bilgileri ve Almanca çevirileri düzgün bilgilendirme amacıyla önemli olacaktır. Almanca çevirilerde yardımcı olmak amacıyla kitapta bold harflerle yazılı Türkçe kelimlerinin Almanca karşılığı, ek sözlük olarak kitabın arkasında yer almaktadır.
Kitap aynı zamanda Türk öğrencilerine de hitap etmektedir. Onlara Türk Medenî Hukukunun temel bilgilerini verme amacı da çalışmanın kaleme alınmasında hareket noktası olmuştur. Kitapta sadece teorik değil; uygulamaya yönelik de bilgiler verilmiştir.
Kitapla İlgili Kategoriler