Ceza Muhakemesinde Hüküm ve Çeşitleri Yrd. Doç. Dr. Murat Balcı  - Kitap

Ceza Muhakemesinde Hüküm ve Çeşitleri

1. Baskı, 
Eylül 2012
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
364
Barkod:
9786055263669
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
150,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Hüküm, muhakeme faaliyeti sonucunda ortaya çıkan sonuçtur. Bütün muhakeme faaliyeti bu sonuca ulaşmak için yapılır. Hükme ulaşırken insan haklarının ihlal edilmemesi gerekir. Buna ilişkin olarak, 1 Haziran 2005 yılında yürürlüğe girmiş olan Ceza Muhakemesi Kanunu’nda önemli düzenlemeler yapılmıştır.
Çalışma konusu olan hükmün birçok yönü bulunmaktadır. CMK. da hükmün şekli ve esasına yönelik önemli maddelere yer verilmiştir. Diğer taraftan CMK. nun 223 ncü maddesi, TCK. da kabul edilen suç teorisine ilişkin de önem arz etmektedir. Kanun koyucu hangi halde, ne şekilde hüküm verildiğini düzenleyerek bir nevi TCK. daki hükümlerin hukuki niteliğini de tayin etmiştir.
Çalışmada derin teorik tartışmaların ötesinde, uygulamaya da faydası olması için genel bir çerçeve çizilmiş, Yargıtay’ın hükümle ilgili içtihatlarına mümkün olduğunca ayrıntılı şekilde yerilmiş sonuçta bu eser ortaya çıkmıştır. İncelemekte olduğunuz bu kitap, literatürde bu alandaki bir boşluğu doldurmak amacıyla hazırlanmıştır.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Hüküm Kavramı, Tarihi Gelişim ve Mukayeseli Hukuk
.
Hükmün Oluşumu, Unsurları, Gerekçesi, Konusu ve Açıklanması
.
Hüküm Çeşitleri