Tek Düzen Hesap Planı Rüknettin Kumkale  - Kitap

Tek Düzen Hesap Planı

1. Baskı, 
Nisan 2004
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
17x24
Sayfa:
1287
Barkod:
9789753477666
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Diğer Baskılar
4. baskı Yeni Baskı
Mart 2024
1.100,00
1.100,00 (%0)
Kitabın Açıklaması
Bir ülkenin Dünya ile entegresini sağlamak için alınacak önlemlerden birisi mali piyasalara sunulacak bilgilerin tutarlı, anlaşılabilir ve herkesin kabul edebileceği kurallar çerçevesinde gerçek durumu yansıtıyor olmasından geçtiği muhakkaktır.
Bu gayeler ile yürürlüğe konulan Tekdüzen Hesap Planı'nın uygulanmaya başlanmasından sonra düzenlenen mali tablolardaki bilgilerde tutarlılık sağlandı. Tekdüzen Hesap Planı ile ilgili uygulamanın başarı ile devam etmesinden sonra sıra, Enflasyon Muhasebesi ile, işletmelerin düzenledikleri Mali Tabloların gerçekçi bilgiler içermesini sağlamaya gelmişti. 2003 yılı içinde Vergi Yasalarında yapılan değişiklik ile Enflasyon Muhasebesi 2004 yılı başından itibaren yurdumuzda uygulamaya konuldu.
Tekdüzen Hesap Planı kitabımız ile işletmelerin Tekdüzen Hesap Planını Uygulamaları sırasında karşılaşabilecekleri bütün sorulara cevap aranmaya çaba gösterilmiştir. Ayrıca Mali Tabloların Enflasyona uyumlu olarak düzenlenmesi için yapılması gereken işlemler her hesabın içinde o hesabın özelliği gözetilerek incelenmiştir.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Muhasebe Sisteminin Uygulanması ile İlgili Mevzuat ve Tebliğler
.
Muhasebe Hesapları ve Açıklamaları
.
Gelir Tablosu Hesapları
.
Maliyet Hesapları
.
Nazım Hesaplar