Flash 5 & ActionScript Memduh Saraç  - Kitap

Flash 5 & ActionScript

1. Baskı, 
Mayıs 2001
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
18.5x23.5
Sayfa:
484
Barkod:
9789753473576
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Flash 5'in tüm konularının sistematik olarak ele alındığı bu kitapta, öncelikle programın kullanımında gereken temel bilgiler üzerinde durulmuş, daha sonra çizim araçları ve kullanılacak çizim teknikleri anlatılmıştır.
Bu giriş kısmından sonra ise kitabın esas ağırlık verdiği programlama konuları detaylı bir şekilde işlenmiştir. Bu kısımda daha önce programlama tecrübesi olmayan okuyucular da düşünülerek, konular ipuçları ve örnek uygulamalar eşliğinde ele alınmış, ActionScript ile veritabanı bağlantıları gibi bir çok karmaşık konuya açıklık getirilmeye çalışılmıştır.
Son olarak da Flash'da animasyon uygulamaları ile a'dan z'ye tüm ActionScript komutlarının örneklerle anlatıldığı ActionScript sözlüğüne yer verilmiştir.
Kitapta kullanılan dilin basit ve anlaşılır bir Türkçe'ye sahip olmasına ve kitabın gereğinden fazla resimlerle süslenmeyerek konu anlatımlarının ön planda tutulmasına özellikle dikkat edilmiştir.
Hazırladığı web sayfalarına renk katmak isteyen her seviyede bilgisayar kullanıcısının Flash 5'i rahatlıkla öğrenebileceği mükemmel bir kitap.
Kitabın Konu Başlıkları
.
Alet Kutusu
.
Paneller
.
Çizime Başlamadan Önce Ayarlar
.
Semboller
.
Katmanlar
.
Zaman Ekseni
.
Çizim Dersleri
.
Renklerin Kullanımı
.
Dosya Eklemek
.
Düğmeler
.
Animasyon
.
Ses
.
Aksiyonlar
.
Aksiyon
.
Yazılımı
.
ActionScript Dili
.
Actions Kullanımı
.
ActionScript'te Akış Kontrolü
.
Fonksiyonlar
.
Nesneler