Büyük Güçlerin Savaş ve Barış Sürecinde Osmanlı Devletine Karşı Dayanışma Stratejisi 1877 – 78 Osmanlı – Rus Savaşı'nın Diplomatik Seviyede İncelenmesi Dr. Adil Calap  - Kitap

Büyük Güçlerin Savaş ve Barış Sürecinde Osmanlı Devletine Karşı Dayanışma Stratejisi

1877 – 78 Osmanlı – Rus Savaşı'nın Diplomatik Seviyede İncelenmesi

1. Baskı, 
Temmuz 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
514
Barkod:
9786257565172
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
325,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı (93 Harbi) üzerine yapılan akademik çalışmalar, sadece Rus saldırganlığını vurgularken, İngiltere, Fransa, Avusturya ve Almanya gibi rekabetçi büyük güçleri iki düşman kampı uzlaştıran bir konumda resmetmiştir, savaştan tamamen Osmanlı ve Rus yönetimlerini sorumlu tutmuştur. Şimdiye değin yapılan çalışmaların aksine, bu kitap, Fransa, Almanya, İngiltere ve Avusturya'nın 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'nın çıkartılmasında Rusya ile nasıl ortak davrandıklarını ve diplomatik sahada Osmanlı Devleti'ne karşı nasıl yıkıcı bir rol oynadıklarını sergilemektedir.
Ayrıca bu eserde, 1877-78 Osmanlı-Rus Savaşı'na ait diplomatik faaliyetler üzerinden günümüz çok kutuplu uluslararası sistemde Türkiye jeopolitiği ile rekabetçi küresel güçler arasındaki siyasal karaktere on dokuzuncu yüzyıldan ışık tutulmaktadır.
"Genelde tarih kitaplarını sıkıcı bulduğum halde, bu çalışmayı okurken elimden hiç bırakmak istemedim. Çok zengin bir arşiv kaynağı kullanılmış. Savaşın kaderini belirleyen diplomatik dünyaya ait en küçük ayrıntıların bile çeşitli belgelerle ortaya konulduğu mükemmel bir eser."
Prof. Dr. Ersan Bocutoğlu
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Osmanlı–Rus İlişkilerinde 1774 Küçük Kaynarca ve 1833 Hünkar İskelesi Antlaşmaları
.
Avrupa Güç Dengesi ve 13 Mart 1871 Londra Antlaşması
.
Rekabetçi Büyük Güç Stratejilerinin Oluşumu
.
İstanbul (Tersane)Konferansı
.
Osmanlı–Rus Savaşı ve Avrupa Güç Dengesinin Karakteri
.
Osmanlı Ordusunun Yenilme Sürecinde Diplomasi