Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:47 Temmuz 2010 Cemre Kocaçimen

Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:47 Temmuz 2010

1. Baskı, 
Temmuz 2010
Ürün Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
310
Barkod:
1306980210071
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
29,50
Stoktan hemen gönderilir.
Ürün Açıklaması
Anayasa değişiklikleri üzerindeki tartışmalar hız kesmeden sürüyor. Anayasa Mahkemesinin, anayasa değişikliklerinin iptali is-temini esastan görüşmeye karar vermesi yeni ve ilginç tartışmaları da gündeme getirdi.
Konuyla ilgili olarak bu sayımızda, Hasan Dursun’un “Anayasa Değişiklikleri Esas Bakımından Denetlenebilir mi?” ve Yaşar Tunç’un “Anayasa Mahkemesi Kararlarının Bağlayıcılığı Konu-suna Farklı Bir Bakış” başlıklı yazılarına yer veriyoruz.
Gündemdeki bir başka önemli konu da “yargı bağımsızlığı” tartışmaları… Bu konuda “İsmail Şahbaz’ın “Yargı Bağımsızlığının Yargı Organına Karşı Korunması Sorunu ve Yüksek Mahkemece İlk Derece Mahkeme Hâkimleri ve Savcıları Hakkında Not Bel-gesi Düzenlenmesi” başlıklı, Fahri Mutlu Tosun’un “Yargı ve ‘Demokratik Meşruiyet’” başlıklı, yazılarını ilginize sunuyoruz.
Mehmet Merdan Hekimoğlu’nun “Avrupa İnsan Hakları Sözleş-mesine Göre Din ve Vicdan Özgürlüğü” başlıklı hakemli makalesi de bir anlamda denetime tabi olmaması gereken bağımsız haklar bağlamında değerlendirilebilir
Hukuk gündeminin son derece önemli ve yoğun olduğu bu günlerde her sayımızda birbirinden değerli çalışmalara yer vermeye çalışıyoruz. Burada anamadığımız diğer yazıları da ilgiyle okuyacağınızı düşünüyoruz.
Bu sayımızdaki yüksek yargı kararlarının, ülkemizin önemli sorunlarından biri olan “kamulaştırma” davalarıyla ilgili olduğunu vurgulamak istiyoruz. (Önsöz'den)
Ürün Konu Başlıkları
.
Mehmet M. HEKİMOĞLU: Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine Göre Din ve Vicdan Özgürlüğü
.
Yaşar TUNÇ: Anayasa Mahkemesi Kararlarının Bağlayıcılığı Konusuna Farklı Bir Bakış
.
Hasan DURSUN: Anayasa Değişiklikleri Esas Bakımından Denetlenebilir mi?
.
Bahattin ARAS: Anlaşmalı Boşanma Davalarında Tarafların Tazminat ve Nafaka Taleplerinin Karara Bağlanması
.
Soner ALTAŞ: Anonim Şirketlerde Yönetim Kurulu Üyelerinin Hukuki Sorumlulukları
.
Hüsamettin UĞUR: Basın Kanununa Göre Dava Açma Sürelerinin Yetersizliği ve Anayasaya Aykırılığı Üzerine Değerlendirmeler
.
Necati MERAN: İnternet Yoluyla İşlenen Suçlarda Erişimin Engellenmesi ve İçeriğin Yayından Çıkarılması
.
Mustafa KUŞ: İdari Yargıda Süre Kavramı ve Sürelerin İhyası
.
İsmail ŞAHBAZ: Yargı Bağımsızlığının Yargı Organına Karşı Korunması Sorunu ve Yüksek Mahkemece İlk Derece Mahkeme Hâkimleri ve Savcıları Hakkında Not Belgesi Düzenlenmesi
.
Fahri Mutlu TOSUN: Yargı ve Demokratik Meşruiyet
.
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN:Anayasa Kavramı Üzerine 'Eskimiş' Sözler...
.
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim, Mehmet Akif TUTUMLU:Hak Arama Özgürlüğünün Kötüye Kullanılması Manevi Tazminat Davası İspat Yükü
.
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip DOĞAN:Prof. Dr. Hüseyin Naili Kubalı (1903 – 1975)
.
Pratik Bilgiler – Hayal TERECİ:Yabancıların Ülkemizde Taşınmaz Edinimi
.
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin KUMKALE:Fatura Düzeni ve Alıcılar Hesabı – Soru–Cevap (Döviz Cinsinden Fatura Düzenlenmesi)
.
Yargı Kararları