Türk Devletlerinde Kültür ve Medeniyet Can Çelik  - Kitap

Türk Devletlerinde Kültür ve Medeniyet

1. Baskı, 
Aralık 2022
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
687
Barkod:
9786057858986
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
665,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Ağustos ayında çıkan Atatürk İlkeleri & İnkılâp Tarihi Konu Anlatımı çalışmamızda olduğu gibi birçok akademik kaynak, makale ve tezden yararlanarak ortaya koyduğumuz bu çalışmada da önemli olduğuna inandığımız birçok kelime, kavram ve tanımları kalın italik puntolarla belirginleştirip, dikkat dağınıklığı riskine karşı, önemli olduğunu düşündüğümüz birçok içeriği ‘'DİKKAT'', ‘'UYARI'', ‘'NOT'' vb. ibarelerle öne çıkarmaya gayret ettik.
16 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirilen Kaymakam Adaylığı Sınav sorusu olan ‘'maarif eminliği'' kavramını gerekli tüm detaylarıyla işlediğimiz Atatürk İlkeleri & İnkılâp Tarihi çalışmamızda olduğu gibi bu eserin de ‘'Kültür & Medeniyet'' konuları bağlamında önemli ölçüde yeterli olacağına inanıyoruz.
Son yıllar Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT - Tarih Öğretmenliği), Kaymakam Adaylığı ve Adlî-İdarî Yargı Hâkimlik Sınavlarının ne denli ayrıntı sorularla adayların bilgisini ölçtüğü hakikatini göz önünde bulundurursak, böylesi geniş perspektifle (yaklaşımla) ortaya koyduğumuz bu çalışmanın iki kez özümsenerek okunması bile kariyer meslek sınavlarında yöneltilecek sorular için hayati öneme sahip olacaktır.