Sosyal Hizmet Terimleri (Ansiklopedik Sosyal Pedegojik Çalışma Sözlüğü) Prof. Dr. Ali Seyyar, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Genç  - Kitap

Sosyal Hizmet Terimleri

(Ansiklopedik Sosyal Pedegojik Çalışma Sözlüğü)

1. Baskı, 
Eylül 2010
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
872
Barkod:
9786054229116
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Sosyal yapıdaki hızlı değişim sürecinde toplumun dışına itilme riski ile karşı karşıya kalan dezavantajlı grupların sosyal sorunlarına ve problemli davranışlarına çözüm getirme gayretinde olan sosyal hizmetler (sosyal çalışma), mikro boyutuyla sosyal psikoloji ve sosyal pedagoji, makro boyutuyla sosyoloji ve sosyal politika ile yakından ilgili bir bilim ve meslek dalıdır. Sosyal hizmet mesleğinin bilimsel arenadaki sürdürülebilirliği ve uygulamadaki başarılan, kavramsal dünyasının geniş tutulmasına bağlıdır.
Sosyal hizmetler alanına giren bütün kavram ve terimlerin multi disipliner anlayışla bir araya getirilmesi ve bütünsellik içinde tanınması, bilinmesi ve anlatılması, bu bilim ve meslek dalının saygınlığını da büyük ölçüde artıracaktır. İşte Dünyadaki bilimsel gelişmeleri ve yenilikleri kavramsal boyutuyla dikkate alan elinizdeki bu akademik sözlük, Türkiye'de multi disipliner bir bakış ile "sosyal pedagojik çalışma" yaklaşımının oluşturulması ve uygulanması ümidiyle hazırlanmıştır.