Avrupa Birliği Yolunda Türk Kamu Yönetimi M. Akif Özer  - Kitap

Avrupa Birliği Yolunda Türk Kamu Yönetimi

1. Baskı, 
Eylül 2006
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x23
Sayfa:
653
Barkod:
9789758163946
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Baskısı tükenmiştir.
Kitabın Açıklaması
Ülkemizde 3 Ekim 2005 tarihinde Müzakere Çerçeve Belgesinin kabulüyle, Türkiye-AB ilişkilerinde yeni bir dönem başlamıştır. AB'ye uyum amacıyla her alanda yoğun çalışmalar yürütülmektedir. Özellikle kamu kuruluşlarımız, tanıtıcı ve ayrıtılılı tarama toplantılarında Türkiye'yi başarıyla temsil edebilmek için büyük uğraş vermektedir.
Umarız bu yoğun çabalar sonucunda AB'ye tam üyelik yolu en kısa sürede açılır. Bu süreçte Türkiye olarak öncelikle yapmamız gereken özellikle yönetsel uyum gibi diğer AB kriterlerine göre gerçekleştirilmesi daha kolay olan şartları sağlayarak, siyasal kriterler için ise elimizden geleni yaptığımız konusunda AB'yi ikna edebilmektir. Bu çalışma, özelkle Türk Kamu Yönetiminin AB'ye uyumu çerçevesinde yapılan çalışmalara katkı sağlamak, bu konuda araştırmacılara ihtiyaçları olan verileri ve bilgileri sunabilmek özellikle AB ile ilgili lisans ve yüksek lisans derslerinde gerek duyulan derli-toplu kaynak ihtiyacını gidermek amaçlarıyla hazırlanmıştır.
Çalışmaya katkısı olan herkese şükranlarımı sunuyorum. Umarım, bu çalışma Türkiye'nin AB'ye üyeliği sürecinde yönetsel uyum konusuna dikkatlerin çekilmesine ve bu konuda ülke olarak daha çok çaba harcamamıza bir nebze olusun katkı sağlar. (Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Türkiye – AB İlişkileri
.
AB'ye Tam Üyelik Yolunda Son Gelişmeler ve Türk Kamu Yönetiminin AB'ye Uyumu
.
Küreselleşme ve Yerelleşme Ekseninde Türk Kamu Yönetimi ve AB İle Bütünleşme