Karar Yanlılıkları Teorileri Kapsamında Lisans Öğrencilerinin Belirsizlik Altında Karar Verme Süreçleri Tuğba İnci  - Kitap

Karar Yanlılıkları Teorileri Kapsamında Lisans Öğrencilerinin Belirsizlik Altında Karar Verme Süreçleri

1. Baskı, 
Kasım 2021
Kitabın Detayları
Dili:
Türkçe
Ebat:
16x24
Sayfa:
170
Barkod:
9786257624978
Kapak Türü:
Karton Kapaklı
Fiyatı:
170,00
Temin süresi 2-3 gündür.
Kitabın Açıklaması
Anaakım iktisadın rasyonel birey tanımlamasına göre bireyin, karşı karşıya kalmış olduğu tüm alternatifleri ve bu alternatiflerin sonuçlarını bildiği, belirsizlik altında karar verirken tüm olasılıkları hesapladığı, tam bilgiye sahip olduğu ve böylece her zaman kendisi için en ideal kararı alabileceği iddia edilmektedir. Ancak davranışsal iktisat, anaakımın bu varsayımlarının gerçek yaşamda karşılığının olmadığını ve bireylerin karar verme süreçlerinde bilişsel yanlılıklarla hareket ettiğini, birçok sistematik hataya düştüğünü ve çoğu zaman sezgisel davrandığını ortaya koymaktadır. Çünkü bireyler esasında sınırlı zihinsel kapasiteye, sınırlı zamana, sınırlı iradeye ve sınırlı yeteneklere sahip olan varlıklardır.
Ekonomik, çevresel, fiziksel, sosyal ve daha birçok alana etki eden eğitimin ise bireyin hayatında oldukça uzun vadeli, karmaşık ve önemli bir konu olduğu bilinmektedir. Dolayısıyla bireylerin eğitim kararlarının, karar verme süreçlerinde karşılaştıkları belirsizliklerin, sahip oldukları yanlılıkların incelenmesi ve kendisine fayda sağlamayan hiçbir seçeneği tercih etmeyen birey eğitim kararında rasyonel midir? sorusu ayrıca önem kazanmaktadır.
(Tanıtım Bülteninden)
Kitabın Konu Başlıkları
.
Davranışsal İktisat ve Karar Verme Teorisi
.
Anaakımdan Davranışsal İktisada Eğitimin Boyutu
.
Yükseköğretimde Eğitim Memnuniyeti ve Bilişsel Yanılgılar Arasındaki İlişkinin Analizi
Kitapla İlgili Kategoriler